Ιωάννινα:Σχόλιο για τους πανηγυρισμούς του Δημάρχου για την ακύρωση του διαγωνισμού των ΣΜΑ

 


Κανονικό ανέκδοτο, τόσο η προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών ενάντια σε έναν –από κάθε άποψη- απαράδεκτο διαγωνισμό, όσο και ο πανηγυρισμός του Δημάρχου ότι τελικά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. 

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ΣΜΑ, όταν για τις δικές της ιδιωτικοποιήσεις (όπως αυτή της αποκομιδής απορριμμάτων σε 2 ΔΕ του Δήμου Ιωαννιτών) δεν κάνει καν διαγωνισμό και προσφεύγει με «διαδικασίες Covid» σε απευθείας ανάθεση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Η συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση έγινε για δεύτερη φορά χωρίς μελέτη τέτοια που να καταλήγει σε κάποια τιμή ανά τόνο, αλλά με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.  

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων έφτασε να προσθέσει μέχρι και…νέες αρμοδιότητες στην Εκτελεστική Επιτροπή (χωρίς φυσικά καμία Αποκεντρωμένη Διοίκηση να κάνει κανέναν αυτεπάγγελτο έλεγχο), για να ενισχύσει την κερδοφορία των εργολάβων των σκουπιδιών . 

Είναι τόσο μεγάλη η αγωνία τους να διευκολύνουν την κερδοφορία του κλάδου που δεν τηρούν στοιχειώδεις υποχρεώσεις από αυτές που «ελέγχει» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά την ίδια στιγμή προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη γιατί κάποιοι άλλοι δεν τηρούν τη νομοθεσία…

Βεβαίως, όταν αποδεικνύεται ότι ο στόχος είναι τα κέρδη των εργολάβων κι όχι η διαφύλαξη των λαϊκών εισοδημάτων που καταληστεύονται από τα ανταποδοτικά τέλη, καταλαβαίνουμε γιατί ο Δήμος δεν έκανε καν νύξη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΦΟΔΣΑ για τη λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης.

Οι «αγώνες χαρακωμάτων» για το διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των ΣΜΑ, δεν αφορούν το λαό. Αφορούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στήνουν πάρτι πάνω στη διαχείριση των απορριμμάτων και τους μικροπολιτικούς ανταγωνισμούς Δημάρχων που συμφωνούν στο κύριο: την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.  Όλοι μαζί πανηγύρισαν το νέο ΕΣΔΑ που στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος, δημιούργησε νέα πεδία κερδοφορίας για τους εργολάβους των σκουπιδιών. Όλοι μαζί συμφωνούν στην ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας. 

Η απαίτηση για προστασία του Περιβάλλοντος,  για διαχείριση των απορριμμάτων με κρατική μέριμνα και χρηματοδότηση, για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και τους Φορείς τους, για κατάργηση οποιασδήποτε ανταποδοτικής λειτουργίας και επιχειρηματικής δράσης στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι αυτό που αφορά το λαό. Αυτά είναι αιτία για «αγώνες χαρακωμάτων» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]