ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Παπαευαγγέλου:Ενδοοικογενεικά κολλάμε τον ιό ...Η διπλή μάσκα αυξάνει την προστασία από το 84,3% στο 96%

 


Σήμερα συμπληρώνονται 11 μήνες από την κήρυξη της πανδημίας από τον ΠΟΥ και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα  παρατηρούνται μεγάλες συρροές σε κλειστές δομές ,σε εργασιακούς χώρους και σε νοσηλευτικά ιδρύματα .Οπως ανέφερε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας   κ.Βάνα Παπαευαγγέλου .

Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος τις επόμενες ημέρες και έτσι αναμένεται μία περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων ,σημείωσε η κ.Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε   πως λόγω και των μεταλλάξεων πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί .

"Δεν χρειάζεται ούτε τρόμος ούτε όμως εφησυχασμός,πρέπει απλά σε όλες μας τις δραστηριότητες σε κάθε επιλογή μας να βάζουμε πάνω από όλα την ατομική μας προστασία και την κοινή λογική "είπε χαρακτηριστικά.

Τον ιό τον κολλάμε πιο συχνά  από φίλους ,συγγενείς και λιγότερο από κάποιον απρόσεκτο ξένο ,γι αυτό και πρέπει οι πολίτες να προσέχουν ποιον βάζουν στο σπίτι τους υπογράμμισε  αναφερόμενη στην ενδοοικογενειακή μετάδοση .


Διπλή μάσκα 

Η κ.Παπαευεγγέλου  αναφερόμενη στη χρήση διπλής μάσκας σημείωσε  πως όταν  δύο άνθρωποι πρόκειται να έρθουν σε στενή επαφή πρέπει να φορούν και οι  δύο μάσκα .Σε αυτή την περίπτωση η προστασία ανέρχεται στο 84,3% ενώ η χρήση διπλής μάσκας(χειρουργική και υφασμάτινη τριών στρώσεων υφάσματος ) αυξάνει ακόμα περισσότερο την προστασία στο 96%.

"Oι οδηγίες για τη χρήση της μάσκας προς το παρόν δεν έχουν αλλάξει  στη χώρα μας αλλά ομάδα της Επιτροπής  έχει αναλάβει να μελετήσει και να εισηγηθεί σχετικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα"είπε χαρακτηριστικά .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]