Βαγγέλης Γιακουμάκης :Πάνε 6 χρόνια από το θάνατο του παιδιού που συγκλόνισε την Ελλάδα....


 Ιωάννινα:Σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια ένα νέο παιδί με όνειρα και φιλοδοξίες αφήνει τα πάντα πίσω του και εξαφανίζεται ....

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης   φεύγει  από το δωμάτιο της Εστίας στη Γαλακτοκομική Σχολή όπου σπούδαζε  και για ένα περίπου μήνα όλη Ελλάδα αγωνιά για την τύχη του ..

Τραγικοί πρωταγωνιστές οι γονείς του  και τα αδέρφια του .

Η κινητοποίηση των πολιτών  για τον εντοπισμό του παιδιού  τεράστια ..Τόσο μεγάλη που αν ζούσε ο Βαγγέλης  δεν θα πίστευε  το  πως μία ολόκληρη χώρα έγινε  για εκείνον μία μεγάλη αγκαλιά ...

Οι μέρες περνούν και κάθε μέρα που ο Βαγγέλης δεν εντοπίζεται σιγοκαίει  η ελπίδα πως ίσως η επόμενη μέρα φέρει καλά νέα .

Η φλόγα όμως αυτή  σβήνει για πάντα το πρωινό της 15ης Μαρτίου ,όταν  νωρίς το πρωί ένα ζευγάρι εντοπίζει το άψυχο σώμα του .

Η είδηση   του θανάτου   του συγκλονίζει τους πάντες και σημαδεύει για πάντα την οικογένειά του .

Ο Βαγγέλης   δεν θα είναι πια ποτέ μαζί τους ...

Ο Βαγγέλης δεν θα τους  χαμογελάσει ,δεν θα τους μιλήσει ,δεν θα τους αγκαλιάσει ποτέ ξανά ..

Ο Βαγγέλης θα τους  λείπει κάθε μέρα .

Η απουσία του ..μία πληγή που δεν θα γιατρέψει ποτέ ο χρόνος .

Και μπορεί η  μορφή του να  "πάγωσε" σε  φωτογραφίες ,η ψυχή του όμως θα υπάρχει και θα ζεσταίνει τις ψυχές όλων εκείνων που τον αγάπησαν ....

Σήμερα στη σελίδα "Βαγγέλης Γιακουμάκης" στο facebook  αναρτήθηκε το παρακάτω post :




Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης (Σέλλι Ρεθύμνου, 23 Μαρτίου 1995[ - Ιωάννινα, Φεβρουάριος 2015) ήταν φοιτητής κρητικής καταγωγής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Στοιχεία και μαρτυρίες που βγήκαν στο φως έδειξαν ότι, ήδη πριν τον θάνατό του, υπήρξε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του, και συγκεκριμένα από ομάδα συντοπιτών του με έντονη παραβατική συμπεριφορά. Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα τόσο λόγω του τραγικού θανάτου του όσο και γιατί θεωρείται ότι έφερε στο φως ένα πρόβλημα που συχνά αποσιωπάται. Για τον θάνατό του έχει ασκηθεί δίωξη από την εισαγγελία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, από τον Ιούνιο του 2015. Η προσωποποίηση της δίωξης και η εκδίκασή της τελεί σε εκκρεμότητα.




Εύρεση του πτώματος του Γιακουμάκη

Στις 15 Μαρτίου του 2015, έπειτα από περίπου 40 μέρες ερευνών, το πτώμα του Γιακουμάκη εντοπίστηκε 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Το πτώμα αναγνωρίστηκε από τον θείο του θύματος. Η είδηση συγκλόνισε το πανελλήνιο και χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν τον Γιακουμάκη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κηδεύτηκε δύο ημέρες μετά, στις 17 Μαρτίου.



Μετέπειτα

Οι έρευνες για τον θάνατο του Γιακουμάκη συνεχίστηκαν, καθώς και οι αποκαλύψεις για την άσκηση bullying εναντίον του.Αποκαλύφθηκε επίσης και η εμπλοκή εξωσχολικού προσώπου μέλους της παρέας, το οποίο ενοχλούσε τον Γιακουμάκη. Μετά την εύρεση του πτώματός του, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις εναντίον της βίας και του εκφοβισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας στη μνήμη του,ενώ συνέχεια αποκαλύπτονταν νέα περιστατικά βίας προς το πρόσωπό του, με αποκορύφωμα την δημοσίευση ενός βίντεο, στις 4 Ιουλίου 2016, στο οποίο μια παρέα παιδιών του ασκούσε σωματική βία.


Δικαστικές εξελίξεις

Τον Απρίλιο του 2015 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε δύο στελέχη της σχολής του φοιτητή, στον πρώην διευθυντή της Σχολής και στην υπεύθυνη της Εστίας, για συνεχή παραβίαση των καθηκόντων τους και για τους χειρισμούς τους απέναντι στην υπόθεση του Γιακουμάκη. Στις 10 Ιουνίου 2015, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση έπειτα από αιτιάσεις της οικογένειας του Γιακουμάκη.Στις 23 Ιουνίου 2016, αποφασίστηκε η παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος λόγω της παρέμβασης του προς τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Ειδικότερα ο πρώην υπουργός φέρεται να παρενέβη στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ώστε να αποφύγει την τιμωρία της προσωρινής αποβολής ενός εκ των Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη. Να σημειωθεί ότι η τιμωρία των Κρητικών δεν σχετιζόταν με την υπόθεση Γιακουμάκη αλλά αφορούσε περιστατικό φθοράς του κτιρίου. Μαζί με τον Μαρκογιαννάκη παραπέμφθηκαν σε δίκη και ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων απάλλαξε από τις κατηγορίες τον Μαρκογιαννάκη καθώς και την υπεύθυνη της Εστίας, ενώ καταδίκασε τον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής για παράβαση καθήκοντος.



Τον Δεκέμβριο του 2018 έλαβαν χώρα οι απολογίες των οκτώ ατόμων που κατηγορούνταν για πρόκληση σωματικών βλαβών και άσκηση παράνομης βίας κατά του Γιακουμάκη, κι έπειτα αφέθηκαν ελεύθεροι. Στα τέλη Ιουνίου 2019, ανακοινώθηκαν από το δικαστήριο οι ποινές που επιβλήθηκαν στους οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους της υπόθεσης· οι τρεις ανήλικοι καταδικάστηκαν σε 150 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε φυλάκιση 36 μηνών χωρίς αναστολή, εξαγοράσιμη με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση. Ο ένατος κατηγορούμενος αθωώθηκε. Για την υπόθεση εκκρεμεί η δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ'αγνώστου


wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]