Αρκουμανέας: Έως 40% πιο μεταδοτική η μετάλλαξη - Το νέο στέλεχος θα επικρατήσει στη χώρα μας

 


Ενδεχόμενο νέων μέτρων αυτή την εβδομάδα αν χρειαστεί άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Τι είπε για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

«Αν χρειαστεί μέσα στην εβδομάδα θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα» τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, λέγοντας πως «θα προτιμήσουμε ένα lockdown από το να δούμε τεράστιο αριθμό εισαγωγών».


Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε επίσης ότι «θα επικρατήσει και στη χώρα μας το νέο στέλεχος έναντι του αρχικού τους επόμενους μήνες» ενώ σημείωσε πως η βρετανική μετάλλαξη είναι «έως 40% πιο μεταδοτική η μετάλλαξη».


«Είναι μικρότερη η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην αφρικανική μετάλλαξη» επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως είμαστε «ίσως στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας». «Υπάρχει το αισιόδοξο ότι έχουμε τον εμβολιασμό» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και επανέλαβε ότι «βλέπουμε στα λύματα αύξηση στο ιικό φορτίο». 


Για τα περί 100.000 ενεργών κρουσμάτων στην Αττική, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αυτά τα νούμερα» και έκανε λόγο για «κάποια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά» στα οποία «βλέπουμε μια επιδείνωση». 

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]