ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Επιχείρηση δύσκολη σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο ...για τον άτυχο 32χρονο πιλότο [βίντεο]





 
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 η διαδικασία ανάσυρσης και μεταφοράς της σορού του άτυχου 32χρονου Ιρακινού πιλότου ο οποίος προσέκρουσε με  διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος την περασμένη  Κυριακή ΒΔ του οικισμού Καβαλλάρι στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος είχε ξεκινήσει από την Κοζάνη με προορισμό τα Γιάννινα όπου βάσει σχεδίου θα έκανε μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο της πόλης χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στον  αερολιμένα της Κοζάνης .

Το τελευταίο στίγμα του αναφέρθηκε  στις 12.29 στα 5 ναυτικά μίλια ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων και έτσι σήμανε συναγερμός στις Αρχές.




Σημειώνεται ότι η  ανάσυρση  της σορού  του  32χρονου  έγινε τελικώς  όχι με ελικόπτερο αλλά  με πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ .

Τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα από Ε/Π SUPER PUMA της Π.Α. ΒΔ του οικισμού Καβαλλάρι στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων.

Οι χθεσινές  έρευνες με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες    επέτρεψαν  στα εναέρια  μέσα να συνδράμουν  και έτσι  κατέστη εφικτός ο εντοπισμός τμημάτων του  αεροσκάφους σε υψόμετρο 1700 περίπου μέτρων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα του τραγικού συμβάντος στο  λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων είχε ομίχλη κάτι που ενδέχεται να στάθηκε μοιραίο για τον νεαρό πιλότο .....

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση προσέγγισης στο σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και  στις 10 περίπου οι ομάδες έρευνας προσέγγισαν σε αυτά    και σε κοντινή απόσταση βρήκαν  το άψυχο σώμα  του 32χρονου.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Δημήτρης Κοντογιάννης ,συντονιστής Ηπείρου και Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μίλησε για μία πολύ  δύσκολη επιχείρηση καθώς το σημείο ήταν εξαιρετικά δύσβατο.

"Το σημείο που βρέθηκε το αεροσκάφος ήταν σε μεγάλη απόσταση από την κορυφή , υπήρχε μεγάλη διασπορά και η κλίση του βουνού μεγάλη σχεδόν 50-60%"ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Κοντογιάννης 

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία στα τμήματα της ΕΜΑΚ που εκτός από τα Γιάννινα την επιχείρηση για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής συνέδραμαν άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη ευχαριστώντας και  τους εθελοντές αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στην πολυήμερη προσπάθεια  έρευνας  για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του 32χρονου χειριστή.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους εθελοντές  ήταν και  Ιρακινοί   που φοιτούσαν  στη ίδια σχολή   μαζί με τον άτυχο 32χρονο ο οποίος βρισκόταν   μόλις λίγα βήματα μακριά πριν  κρατήσει στα χέρια του  το δίπλωμά του ώστε  να μπορεί να πετά στους αιθέρες .......







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]