ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Κατά προτεραιότητα το αίτημα της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου το 2021 για σύγχρονα λεωφορεία σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ


 Δειτε την απάντηση με το ιστορικό και την νέα ανακοίνωση της Ενωσης


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ


ΘΕΜΑ: Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ.: Αναφορά 1061/13-01-2021 της Βουλής των Ελλήνων


Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας με θέμα «Μεταφορά Στρατιωτικού Προσωπικού», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) το 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες και την παλαιότητα σημαντικού αριθμού οχημάτων, υλοποίησε την προμήθεια νέων σύγχρονων λεωφορείων καθώς και μικρολεωφορείων, προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των υπόψη μέσων και να αυξηθούν οι μεταφορικές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς (ΣΞ). Πιο συγκεκριμένα, η προμήθεια αφορούσε σε 19 λεωφορεία 50 – 55 θέσεων και 21 μικρά λεωφορεία, τα οποία κατανεμήθηκαν σε Μονάδες του ΣΞ σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Συνακόλουθα, για το 2021 έχει σχεδιαστεί η προμήθεια επιπρόσθετων μέσων μεταφοράς από το ελεύθερο εμπόριο, σε αριθμό ανάλογο με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού (Π/Υ) του ΓΕΣ. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη συντήρηση των υφιστάμενων οδικών μέσων, προκειμένου να διατηρείται η λειτουργικότητά τους στο μέγιστο βαθμό και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μετακινήσεων του προσωπικού. Αναφορικά με την 8 η Μ/Π ΤΑΞ, τον Αύγουστο του 2020, χορηγήθηκε ένα (1) επιπλέον λεωφορείο τύπου ΜΑΝ, 30 θέσεων, για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών του προσωπικού της, ενώ συγχρόνως διατέθηκαν, εντός του 2020 επ’ωφελεία του εν λόγω Σχηματισμού, πιστώσεις συντήρησης – επισκευής αντίστοιχων μεταφορικών μέσων. Πέραν των ανωτέρω, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό, αφού ολοκληρωθεί η προναφερθείσα προμήθεια του τρέχοντος έτους, το ΓΕΣ θα εξετάσει εκ νέου και κατά προτεραιότητα το αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη τις -2- διατιθέμενες πιστώσεις του εγκεκριμένου Π/Υ του ΓΕΣ.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ 


ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Στρδο ‘’ΒΙΔΕΛΛΗ’’


Λεωφόρος Δωδώνης 39,


ΤΚ 45221


email:espeep2012@gmail.com


Ιωάννινα, 9 Φεβρ 2021


 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)   


          


Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου  εκφράζει  τις ευχαριστίες της στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία  του ΥΠΕΘΑ   που αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας για την ανάγκη αντικατάστασης των Στρατιωτικών λεωφορείων της περιοχής με νέα  σύγχρονα , ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των Στρατιωτικών της Ηπείρου  και δεσμεύτηκε στην εξέταση του  κατά προτεραιότητα   εντός του 2021.


           Η Ένωσή μας ευχαριστεί και τον Βουλευτή Άρτας κ Γκόκα Χρήστο ο οποίος για άλλη μια φορά υπέβαλε την αναφορά με την επιστολή μας  προς το ΥΠΕΘΑ δείχνοντας το ενδιαφέρον του για τους Στρατιωτικούς της Ηπείρου.


           


Για το Διοικητικό Συμβούλιο


-Ο-

Πρόεδρος


Θεοδώρου Γεώργιος


Ταγματάρχης (ΠΖ)


6937453787


-Ο-

Γενικός Γραμματέας


Στρατσιάνης Παναγιώτης


ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)


6936563126


EΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ   10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ 


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ


        


To 2020 ήταν για την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ένα έτος ανάπτυξης, δημιουργίας και πανελλήνιας αναγνώρισης στο σύνολο των συναδέλφων αλλά κυρίως ένα ακόμη έτος αγώνων για τον συνάδελφο και την οικογένειά του.   Δείτε με αποδείξεις τον απολογισμό της Ένωσης μας για το 2020.


Το 2020 αυξήσαμε τα μέλη μας κατά 25% την μεγαλύτερη αύξηση από την δημιουργία της Ένωσης.


Αυξήσαμε και τα οικονομικά μεγέθη μας κατά 25% ενώ το υπόλοιπο ταμείου μας ανέβηκε από 4.500 ευρώ το 2019 σε 5.800 ευρώ το 2020 μετά από άλλη μια χρονιά συνετής διαχείρισης.


Έγγραφα -Ανακοινώσεις Η Ένωση μας υπέβαλε συνολικά 27 επιστολές και ανακοινώσεις το 2020 σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας για όλα τα προβλήματα των συναδέλφων(Ωράριο,Μεταθέσεις,Μισθολόγιο,Νυχτερινά,Υπερωρίες,Συντάξεις,Ασφαλιστικό ,Υγειονομική περίθαλψη, Υπηρεσίες και πολλά άλλα θέματα) αλλά και για τοπικά ζητήματα όπως την μοριοδότηση ,υπηρεσίες κέντρα μεταναστών, μεταφορά προσωπικού ,καθυστερήσεις αποζημιώσεις, αυξημένες υπηρεσίες επιφυλακής, προστασία από την πανδημία, προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη και πολλά άλλα θέματα.


Τα θέματα των Στρατιωτικών στην Βουλή 16 ερωτήσεις και αναφορές κατατέθηκαν στην Βουλή με συνημμένες τις επιστολές της Ένωσης για όλα τα θέματα των συναδέλφων.


Να ευχαριστήσουμε τον Βουλευτή Άρτας Χρήστο Γκόκα ,τους Βουλευτές Ιωαννίνων κ Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Σταύρο Καλογιάννη, Γιώργο Αμυρά , Μερόπη Τζούφη , και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο οι οποίοι υποβάλανε τις παραπάνω 16 συνολικά ερωτήσεις .


Το 2020 η Ένωση συναντήθηκε  προωθώντας τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς με Περιφερειάρχη Ηπείρου κ Καχριμάνη, Βουλευτή ΝΔ Ιωαννίνων κ Κεφαλά Μαρία ,Βουλευτή Ελληνικής Λύσης κ Χήτα Κων/νο και με τον Δκτη 8ης Ταξιαρχίας. Η Ένωση έχει προγραμματίσει με την λήξη των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας συναντήσεις με το σύνολο των βουλευτών της Ηπείρου για την προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τους Στρατιωτικούς της Ηπείρου.


Συμμετοχή Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου με 6 αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ τον Μάρτιο του 2020 .Δυο μέλη της Ένωσης εκλεχτήκανε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας και λάβανε τις θέσεις του Γεν. Γραμματέα και Αν.Γεν Γραμματέα δείχνοντας την δυναμική και αναγνώριση της ΕΣΠΕΗΠ σε όλους τους συναδέλφους.


Δείτε ποια τοπικά θέματα λύσαμε με αποδείξεις(Για link πατήστε στους τίτλους)


Μάϊος 2020 Μετά την επιστολή μας λύθηκε άμεσα το θέμα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αργιών συναδέλφων στο 628 Μ/ΠΤΠ που εκκρεμούσε εδώ και 5 μήνες.


Αύγουστος 2020 Άμεση λύση μετά έγγραφο Ένωσης μας και ανακοίνωση από Ομοσπονδίας μας στο θέμα της αυξημένης επιφυλακής στους Στρατιωτικούς της περιοχής μας αλλά και στο θέμα της σίτισής τους.


Σεπτέμβριος 2020 Λύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των συναδέλφων της 8ης ΕΑΝ με την ένταξη λεωφορείου 30 θέσεων στην δύναμή της. Εκκρεμεί η δέσμευση του ΥΕΘΑ σε επιστολή μας για την ενίσχυση με νέο λεωφορείο 50 θέσεων για τις ανάγκες μεταφοράς του προσωπικού της περιοχής.


Σεπτέμβριος 2020 Μετά το δημοσίευμα στην σελίδα μας για συνέχιση των αυξημένων υπηρεσιών στην περιοχή μας παρά την λήξη της επιφυλακής άμεση λήξη των αυξημένων υπηρεσιών .


Σεπτέμβριος 2020 41 συνάδελφοί μας μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν από τον δικηγορικό γραφείο του κ.Αντωνακόπουλου ότι μετά την εκδίκαση της προσφυγής τους για το ΣτΕ η οποία έγινε μέσω της Ένωσης μας το 2014 δικαιώθηκαν και θα λάβουν και τους νόμιμους τόκους που δικαιούνται για τα αναδρομικά ποσά που λάβανε κατόπιν της απόφασης της Πολιτείας .


Νοέμβριος 2020   Παράταση χορήγησης αδειών στελεχών έως τέλη Φεβρουαρίου 21 μετά την επιστολή της Ένωσης και την ανάδειξή της από την Ομοσπονδία μας .


Δεκέμβριος 2020 Λύθηκε άμεσα μετά από επιστολή μας το θέμα με την παρουσία εν μέσω πανδημίας ΥΓ προσωπικού της 8ης Ταξιαρχίας στους ελέγχους σε πολίτες στην είσοδο της Κακαβιάς.


 


Μοριοδότηση Φρουράς Ιωαννίνων Να τελειώσουμε με το θέμα της μοριοδότησης των Στρατιωτικών που υπηρετούν στα Ιωάννινα που είναι το κύριο τοπικό θέμα που έχει αναδείξει η Ένωσή μας τα τελευταία 3 χρόνια το οποίο μετά την ενημέρωσή μας από την βουλευτή Ιωαννίνων κ Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα το επόμενο χρονικό διάστημα θα λυθεί όπως την διαβεβαίωσε η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.


       Τέλος η Ένωση μας μέσω και της Ομοσπονδίας μας κατάφερε όπως προαναφέραμε να αναδείξει όλα τα κύρια θέματα των Στρατιωτικών αλλά και να προτείνει λύσεις που στους αποδέκτες μέσω των συνεχών ερωτήσεων στην Βουλή με επιστολές μας είναι η Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ η οποία καλείτε επιτέλους να δώσει λύσεις…


Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε …Συνεχίζουμε και το 2021

https://yened.wordpress.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]