ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σάκης Αρναούτογλου:Πιθανό πολικό ψύχος μετά τις 15 του Φλεβάρη


Πολικό ψύχος στα όρια του ακραίου "φέρνουν" τα  παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα μετά τις 15 του Φλεβάρη ,όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου .

Στην ανάρτησή του αναλυτικά αναφέρει :

 "Kι ενώ στην αναλογική μου εκτίμηση από τις 31 του Γενάρη η πιθανότητα κατάβασης ψυχρότερων αέριων μαζών για μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης έδειχνε να λαμβάνει χώρα για μετά τις 20 του Φλεβάρη, από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί, τα παγκόσμια προγνωστικά μοντέλα επιταχύνουν αυτή την διαδικασία περίπου ένα πενθήμερο νωρίτερα (για μετά τις 15 του Φλεβάρη) με εντυπωσιακά πιο χαμηλές θερμοκρασίες απ’ ότι στην αναλογικη΄μου εκτίμηση βάζοντας στη σφαίρα επιρροής τους όλα σχεδόν τα Βαλκάνια καθώς και ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ελλάδας. 

Αν και είναι πολύ νωρίς να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία των ομολογουμένως εντυπωσιακά ψυχρών αέριων μαζών πολικής προέλευσης (στα όρια του ακραίου) κυρίως στο βορειοανατολικό κομμάτι της Ευρώπης, σε κάθε περίπτωση, η όποια εξέλιξη του καιρού παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για το δεύτερο μισό του μήνα που διανύουμε και για την περιοχή μας, και εδώ θα είμαστε για να αναλύουμε την κατάσταση! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]