Politico: Πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ΕΕ

 


Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στην ΕΕ να εισαγάγει πιστοποιητικό εμβολιασμού, για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19», σύμφωνα με το Politico.


Όπως σημειώνει το Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας πως είναι «επείγουσα ανάγκη να υιοθετηθεί από την ΕΕ μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να γίνει αποδεκτό σε όλα τα κράτη-μέλη».


Στην επιστολή του ο Έλληνας πρωθυπουργός επισημαίνει ότι το πιστοποιητικό αυτό θα προσφέρει επίσης κίνητρο και ενθάρρυνση στους πολίτες ώστε να προχωρούν στον εμβολιασμό.


Τονίζει ακόμα πως «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι, αναγκαστικά, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας».


Το Politico σημειώνει πως αν και η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για τα ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]