ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

H Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 22/01/2021


Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 22/01/2021, που έγινε διαδικτυακά, η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγήκατέθεσε εγγράφως δυο ψηφίσματα τα οποία υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων και αποτελούν ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων.

Ψήφισμα ενάντια στον περιορισμό των συναθροίσεων και την αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ

(κατά πλειοψηφία, κατόπιν προτάσεως της "Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής")

Η πανδημία του κορονοϊου που είχε ως συνέπεια την καραντίνα και τον περιορισμό της ελευθερίας των πολιτών, έδωσε τη χρυσή ευκαιρία στην κυβέρνηση να προωθήσει μια σειρά αντιδραστικών νομοθετημάτων, που ως στόχο έχουν των περιορισμό των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, όπως είναι ο νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και δημοσίων συναθροίσεων και τη θέσπιση ποινικών και άλλων ευθυνών των διοργανωτών τους και επίσης ο νόμος για την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων, την κατάργηση του ασύλου και την επιβολή μέτρων επιτήρησης των φοιτητών και καταστολής του φοιτητικού κινήματος.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στις κυβερνητικές αυτές μεθοδεύσεις  και ως πόλη που φιλοξενεί ΑΕΙ, στηρίζουμε τους αγώνες  της πανεπιστημιακής κοινότητας για ελευθερία στη σκέψη και δράση των μελών της. Η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι η μόνη αρμόδια για την φύλαξη των χώρων της. Η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν περιορίζεται και δεν φιμώνεται.-


Ψήφισμα καταδίκης στην έμφυλη βία

(ομόφωνα, κατόπιν προτάσεως της "Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής")

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων βρίσκεται στο πλευρό της χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, που βρήκε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τη σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό της, σε νεαρή ηλικία, από αθλητικό παράγοντα, δίνοντας έτσι το παράδειγμα και το κίνητρο να μιλήσουν και άλλες γυναίκες που έχουν υποστεί βία και να αναδειχθεί σε σημαντικό βαθμό η έκταση του φαινομένου του σεξισμού και της παρενόχλησης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες γυναίκες και νέα κορίτσια σήμερα.

Παρόλο που υπάρχει ο Ν.4531/2018 και αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην πρόληψη τέτοιων φαινομένων, δυστυχώς δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός στην κατεύθυνση της καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και της εξάλειψης της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, γι΄αυτό και ο Δήμος Αρταίων θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενίσχυση δομών προστασίας και στήριξης των γυναικών -θυμάτων βίας, όπως είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, για την παροχή συμβουλευτικής και εξειδικευμένης στήριξής τους.

Γυναίκες και άντρες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σπάσουμε τη σιωπή και μετέχουμε στην κοινή προσπάθεια για την εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης βίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]