ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Eνεργή η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

 


Μήνυμα στο κινητό τους για εμβολιασμό θα λάβουν τη Δευτέρα περισσότεροι από 60.000 υπερήλικες, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Άλλοι 40.000 περίπου πολίτες άνω των 85 που δεν έχουν ακόμα γραφτεί μπορούν να πάνε σε ένα φαρμακείο ή ΚΕΠ χωρίς τηλεφωνικό ραντεβού για να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Εναλλακτικά το ραντεβού προγραμματίζεται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr που θα είναι ενεργή από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Αν η ημερομηνία ή το εμβολιαστικό κέντρο που προτείνεται δεν εξυπηρετεί τον ηλικιωμένο, τότε έχει δικαίωμα αλλαγής για μία φορά. Η αλλαγή θα γίνεται σε ΚΕΠ ή φαρμακείο.


Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς: «Θα δίνονται και τα 2 ραντεβού συγχρόνως, οι δυο δόσεις θέλουν απόσταση 21 ημέρες. Όποιος θέλει να αλλάξει ημερομηνία πρέπει να το κάνει πριν την 1η δόση». Από τη Δευτέρα στη συγκεκριμένη εφαρμογή μόνο οι άνω των 85 έχουν ενεργοποιηθεί συγκεκριμένα ΑΜΚΑ».


Τα ραντεβού θα κλείνονται από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Όσοι είναι κάτω των 85 ετών, δεν θα μπορέσουν να κλείσουν ακόμα ραντεβού.

ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]