ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Eλεημοσύνη 1000 Ευρώ σε Ανώνυμες Εταιρείες με την επιστρεπτέα 5, για να ξεπεράσουν την κρίση!


 του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr


Τον Νοέμβριο ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε την επιστρεπτέα προκαταβολή, έως ότου ξαναπάρει μπρος η οικονομική δραστηριότητα μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Οι επαγγελματίες και η κοινωνία στην Covid-19 εποχή».


Έτσι και έγινε, εν μέσω lockdown και με πολλούς τομείς της οικονομίας να μην λειτουργούν έσπευσαν πάνω από 732968  να μοιραστούν 1,5 δισ. Ευρώ της επιστρεπτέας 5. Επειδή ο λογαριασμός δεν έβγαινε, αναγκαστικά επιβλήθηκαν κόφτες. 


Έτσι περιορίστηκαν στους 361.888 οι δικαιούχοι. Και όμως και πάλι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. 


Έτσι έφτασαν να εγκρίνουν σε Ανώνυμη Εταιρεία με μείωση τζίρου πάνω από 80% σε σχέση με το 2019, 1000 Ευρώ. 


Κοινώς ξεφτίλα αφού με τα 1000 Ευρώ δεν καλύπτονται ούτε τα έξοδα της ΔΕΗ. 


Δεν ελήφθη εντωμεταξύ καν υπόψη αν οι εταιρείες είχαν πάρει τις προηγούμενες επιστρεπτέες 1,2,3,4, οπότε αν δεν είχαν πάρει να πριμοδοτούντο περισσότερο. 


Τι να κάνει μια εταιρεία με 1000 Ευρώ;  


Μάλλον με ψίχουλα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο για την επόμενη μέρα η οποία θα είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολη για τις επιχειρήσεις και μάλιστα αυτές που πέρασαν και τις προηγούμενες κρίσεις και κουβαλούσαν πληγές από το 2007, το 2012, το 2015.  ΔΕΝ θα αντέξουν άλλο. 


Και φυσικά δεν μπορούν αυτές οι επιχειρήσεις να πάρουν χρήματα για επιδοτήσεις τόκων δανείων κλπ γιατί οι τράπεζες έχουν φροντίσει να καταγγείλουν τα δάνειά τους. Και φυσικά ΔΕΝ έχει βρεθεί κανείς να βάλει χέρι στις τράπεζες που εξακολουθούν να παρουσιάζουν δυσθεώρατα κέρδη και να πιέζουν τις εταιρείες και τους απλούς δανειολήπτες με τεχνάσματα που εφευρίσκουν αφου ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να τις πειράξει!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]