ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Ανοιχτή Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας

 


Αξιότιμη κα Υπουργέ της Παιδείας,

Νομίζουμε ότι είναι κατανοητό - και από όλους αποδεκτό -ότι το πιο βαρύ φορτίο των επιπτώσεων της πανδημίας έχει πέσει στις πλάτες των μαθητών και, γενικότερα, του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας-εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών.

Οι μαθητές βιώνουν κυριολεκτικά έναν άνευ προηγουμένου Γολγοθά σε φόρτο εργασίας και σε ψυχολογική πίεση.

Οι μαθητές μας με ελάχιστο έως καθόλου εξοπλισμό, με δίκτυο να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις λόγω των πολλών συνδέσεων σε κάθε οικογένεια αλλά και λόγω των οικονομικών δυσκολιών, επί πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη προσπαθούν να αποκτήσουν γνώση με συνεχείς διακοπές εικόνας και ήχου, με κούραση ,με άγχος, με αγωνία, με ψυχολογική φόρτιση, με άνεργους γονείς και χίλια δυο άλλα προβλήματα...

Οι περισσότεροι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα από την οθόνη του κινητού τους τηλεφώνου, κα Υπουργέ της Παιδείας. 

Αυτή είναι η αλήθεια, αν δεν σας την έχουν μεταφέρει οι σύμβουλοι σας.

Και αυτό που απαντάτε σε όλα αυτά, κα Υπουργέ,και ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετά κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, είναι αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις στην μέση της σχολικής χρονιάς και τράπεζα θεμάτων για την Α΄Λυκείου που θα καθορίζει την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια!

Μα πως είναι δυνατόν, κα Υπουργέ;

Περνάει  από το μυαλό σας, άραγε, ότι στην θέση αυτών των μαθητών θα ήταν ή θα βρεθούν κάποια στιγμή  τα δικά σας παιδιά;

Κα Υπουργέ, αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά είναι αλήθεια.

Πως οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, κα Υπουργέ, θα διαβάζουν αμέτρητες σελίδες της τράπεζας θεμάτων από τον Ιανουάριο, πάλι από μια οθόνη, χωρίς εκτύπωση, χωρίς διδασκαλία στην τάξη και τόσα άλλα προβλήματα.

Είναι αυτό δίκαιο για τα παιδιά των απλών πολιτών ή τα μέτρα αυτά στοχεύουν σε άλλη κατεύθυνση ;

Έλεος, κα Υπουργέ!

Ο λαβύρινθος των εγκυκλίων και των δηλώσεων στα τηλεοπτικά κανάλια δεν έχει προηγούμενο στα εκπαιδευτικό χρονικά.

Εν μέσω πανδημίας και τόσων δυσκολιών, τίποτα δεν ακουμπάει την δική σας ψυχή από την αγωνία, το άγχος, την στεναχώρια των ψυχών χιλιάδων μαθητών ;

Τώρα έχετε εξουσία, κα Υπουργέ.

Να γνωρίζετε,όμως, ότι η οργή και η αγανάκτηση θα διαμορφώσουν, όταν έρθει η ώρα, πολιτικές εξελίξεις που δεν αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ρίξτε μια ματιά στα πεπραγμένα προηγούμενων Υπουργών Παιδείας και στον τρόπο που άσκησαν την εξουσία τους, ξεκινώντας από το 1991.

Στο θέμα των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, επίσης,  δείξατε - και συνεχίζετε να δείχνετε - εμπάθεια και τη συμπεριφορά αυτή την θεωρούμε αντιδημοκρατική.

Η συμμετοχή των εργαζομένων με εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι δημοκρατική κατάκτηση των εργαζομένων και έχετε υποχρέωση να τη διαφυλάξετε. 

Το ποσοστό της αποχής στις εκλογές δε σας δημιούργησε αμφιβολίες για την στάση σας;

Το ποσοστό  αυτό είναι απέναντί σας και θα το διαπιστώσετε, όταν έρθει η ώρα που εκφράζεται ο λαός.

Αλήθεια, γιατί δεν αγωνίζεστε με το ίδιο σθένος για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης;

Κλείνουμε με την ευχή να κατανοήσετε τα προβλήματα και να κάνετε ειλικρινή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, που θα δώσει λύσεις στην σημερινή δύσκολη πραγματικότητα και θα μετριάσει την αγωνία και το άγχος των μαθητών.


ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]