Ήπειρος:Διάφορα προβλήματα από την κακοκαιρία Μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εγνατία

 

                                                 ζημιές από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών 


      Ανεμοστρόβιλος σε Μελισσουργούς-Θεοδώριανα      

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και οι Δήμοι καθώς λόγω του μεγάλου όγκου νερού που δέχεται από το μεσημέρι η Ήπειρος έχουν αναφερθεί διάφορα προβλήματα.

Ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" την περιοχή Μελισσουργών-Θεοδώριανα Άρτας (Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων)και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 20 υποδομές ανάμεσά τους σπίτια αλλά και σταβλικές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές  η καταγραφή των οποίων θα γίνει αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Πλημμυρικά φαινόμενα   έχουν αναφερθεί στα Ιωάννινα ενώ στα ορεινά κυριαρχούν καταπτώσεις ,καθιζήσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο αλλά και σε υποδομές.

Σημειώνεται ότι  τα προβλήματα   μέχρι στιγμής  τουλάχιστον είναι διαχειρίσιμα καθώς δεν υπάρχουν διακοπές στην κυκλοφορία    .

                                                           ΦΩΤΟ: Κυριάκος Μαργαρίτης

Το απόγευμα νταλίκα που κινούνταν  στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη ,στο 109 χλμ  λίγο πριν τη σήραγγα Ανηλίου  ντελαπάρισε    λόγω των ισχυρών ανέμων .

Άνδρες της Τροχαίας Ιωαννίνων ενημέρωναν τους οδηγούς   που  ήθελαν  να κατευθυνθούν προς Θεσσαλονίκη ότι μπορούσαν  να συνεχίσουν το ταξίδι τους  μόνο από την παλιά Εθνική Οδό ,ενώ κανονικά  μπορούσαν να ταξιδέψουν   μέσω  Εγνατίας   όσοι ήθελαν  να βγουν σε έξοδο πριν το σημείο του συμβάντος.Πολλοί οδηγοί κυρίως φορτηγών προτίμησαν να αναμένουν μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία .

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εδώ και λίγα λεπτά έχει δοθεί στην κυκλοφορία η μία λωρίδα κυκλοφορίας προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση  ενώ σε λίγη ώρα η κυκλοφορία θα διακοπεί και πάλι για τον πλήρη καθαρισμό του οδοστρώματος .

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι βροχοπτώσεις στην Ήπειρο είναι συνεχείς  και έντονες τις τελευταίες μέρες και η  Περιφέρεια Ηπείρου εισηγήθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη των Δήμων  Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και  Γ. Καραϊσκάκη  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,   προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις Ήδη με προηγούμενη απόφαση έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου Δήμου Νικ. Σκουφά. 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις άρσης καταπτώσεων σε Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, Ανθοχώρι Μετσόβου, Βάρδα ποταμό, Κάψαλα Άρτας, Ρετσιανά- Καστανιά Άρτας, Βούρμπιανη, Ανήλιο. 

Ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές. 

Με το νέο κύμα  κακοκαιρίας  να είναι σε εξέλιξη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα και συμβουλεύουν τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί  και αν δεν είναι απαραίτητο να μη μετακινούνται . 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]