Ανησυχία από την ταχύτατη διασπορά που παρουσιάζει η μετάλλαξη του ιού

 


Ταχύτατη διασπορά παρουσιάζει η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, κρούσματα της οποίας εντοπίστηκαν σε ένα μικρό αριθμό δειγμάτων και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και στη Βόρεια Ελλάδα. Τα καλά νέα είναι ότι και για το βρετανικό στέλεχος ισχύουν τα ίδια μέτρα προστασίας όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η καθηγήτρια Μικροβιολογίας Γ.Γκιούλα.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί, πλην της Βόρειας Ελλάδας, σε Αθήνα και Κρήτη 62 κρούσματα, πολλά εκ των οποίων ορφανά, γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία την ώρα που εξετάζονται και άλλα ύποπτα δείγματα. Το γεγονός μάλιστα ότι είναι κατά 50% έως 70% πιο μεταδοτική, σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα κρούσματα. Καθησυχαστικοί πάντως εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι καθώς το εμβόλιο φαίνεται ότι καλύπτει τη μετάλλαξη.


Εν τω μεταξύ, σήμερα ξεκινά από το ακριτικό Καστελόριζο ο μαζικός εμβολιασμός σε νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους. Ήδη έφθασαν στο νησί 222 δόσεις.


Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 842 νέα κρούσματα κορονοϊού,  283 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι ενώ έχασαν τη ζωή τους 21ένας συνάνθρωποι μας.


Με αναλυτική ανακοίνωση του ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει τους πολίτες για τα έκτακτα μέτρα περιορισμού που ισχύουν  για την προστασία της δημόσια υγεία.


Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα //ΕΡΤ

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]