Στη Βουλή η Επανέναρξη δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς και από τα χωριά του Νομού


 Ερώτηση Μ. Τζούφη 


Ερώτηση με θέμα την «Επανέναρξη δρομολογίων του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς και από τα χωριά του Νομού» κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη προς τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.


Σύμφωνα με την ερώτηση που υπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία της Ηπείρου (Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας), από το Νοέμβριο του 2020 και στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, καταγράφεται μείωση ή κατάργηση των υπεραστικών δρομολογίων των ΚΤΕΛ που συνδέουν τα αστικά κέντρα με τα χωριά των Νομών.


Ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων καταγράφεται πλήρης απουσία μεταφορικής σύνδεσης της πόλης των Ιωαννίνων με τη συντριπτική πλειοψηφία των χωριών του Ζαγορίου, των Βορείων Τζουμέρκων, του Πωγωνίου, της Δωδώνης, της Ζίτσας και του Μετσόβου, ενώ περιορισμένα και αραιά δρομολόγια πραγματοποιούνται από και προς την Κόνιτσα.


Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει σε ενέργειες που θα αποκαθιστούν την υπεραστική συγκοινωνία τόσο εντός του Νομού Ιωαννίνων από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, όσο και σε όλη την Επικράτεια από τα κατά τόπους υπεραστικά ΚΤΕΛ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]