Άρτα:Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων του Δήμου Αρταίων

 



Με ένα ακόμη σημαντικό βήμα για μια πιο φιλική πόλη προς το περιβάλλον, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, καθώς με πρόσφατη απόφαση το «Πράσινο Ταμείο» ενέκρινε το αίτημα χρηματοδότησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του Δήμου.


Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 49.600 ευρώ,  και αφορά την μελέτη εγκατάστασης 43 δημοσίων προσβάσιμων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου, θα χωροθετηθούν 43 δημόσια προσβάσιμα  σημεία επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων.


Κατά την κατάρτιση των ΣΦΗΟ, ο Δήμος, έχει λάβει υπόψη του τα κυκλοφοριακά, χωροταξικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής του, καθώς και  το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αρταίων.


Επιπλέον, ο Δήμος Αρταίων το προσεχές διάστημα ετοιμάζεται να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά  την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σημείων φόρτισης για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.


«Συμμετέχοντας στη νέα περίοδο της ηλεκτροκίνησης, ο Δήμος μας συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονομεί ταυτόχρονα οικονομικούς πόρους από την μείωση των δαπανών των δημοτικών καυσίμων, υλοποιώντας έτσι τον σχεδιασμό μείωσης του ενεργειακού του αποτυπώματος. Είμαστε στον σωστό δρόμο για τη μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων αλλά και στην εξοικονόμηση  ενεργείας » ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]