«Βόμβα» Πελώνη για τα σχολεία – Μπορεί να μην ανοίξουν τη Δευτέρα

 


«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.»Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Ολα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος  μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.


Σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. Θα εξαρτηθεί, όμως., από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής.


Για τις εικόνες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, τόνισε ότι προκαλούν προβληματισμό και δείχνουν πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι οι συνέπειες του λαϊκισμού και του διχασμού. Εξέφρασε, ωστόσο, τη βεβαιότητα ότι οι ΗΠΑ έχουν τα θεσμικά αντίβαρα και ανακλαστικά να ξεπεράσουν αυτή την κρίση και ότι οι θεσμοί αντέχουν.


Για νέα μέτρα προειδοποίησε ο Γεραπετρίτης

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε προϊδεάσει για την πιθανή λήψη νέων μέτρων ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.


Λίγες ώρες μετά τις εικόνες συνωστισμού έξω από μερικές εκκλησίες και την ώρα που το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα αρχίζει να επιβαρύνεται και πάλι, ήρθε ο κ. Γεραπετρίτης ο οποίος αντί να μιλήσει για άρση των περιοριστικών μέτρων, άφησε «παράθυρο» για τη λήψη νέων μέτρων.


«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Προβληματισμένοι οι ειδικοί για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Προβληματισμένοι πάντως συνεχίζουν να είναι αρκετοί επιστήμονες σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, παρά την αρχική εισήγηση για επανεκκίνηση της δια ζώσης διδασκαλίας σε δημοτικά και νηπιαγωγεία τη Δευτέρα.


Ούτως ή άλλως, για το θέμα αυτό υπήρχε ήδη διχογνωμία μεταξύ των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι χρειάστηκαν δύο συνεδριάσεις για να δώσουν το «πράσινο φως» για την επιστροφή στα θρανία, ενώ δεν ενέκριναν το οριζόντιο άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων, αλλά μόνο των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.


Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θέλει να αποφύγει το σενάριο να χρειαστεί να ξανακλείσει τα σχολεία μετά την επαναλειτουργία τους, ωστόσο όλα είναι πιθανά εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας συνεχίσει να επιδεινώνεται.


Εξάλλου, αν και προηγουμένως η διασπορά στους σχολικούς χώρους βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, ο ιός έχει αποδείξει πολλές φορές τη δυναμική του, ενώ η νέα μετάλλαξη του από τη Βρετανία – η οποία εντοπίστηκε και στην Ελλάδα – φαίνεται να «κολλάει» πιο εύκολα μεταξύ των νεότερων σε ηλικία.

πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]