ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ο Δήμος Ιωαννιτών για το κτήριο του παλιού Πανεπιστημίου ...

 



-Η ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, η ευθύνη για την εγκατάλειψη επί δύο και πλέον δεκαετίες ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο κράτος.


Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει εκ νέου συζήτηση για την αξιοποίηση του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη. Μάλιστα είναι πολλοί αυτοί που εγκαλούν τον Δήμο για αδιαφορία και του καταλογίζουν ευθύνες για την εγκατάλειψη του κτηριακού συγκροτήματος.

Το κτήριο του παλιού Πανεπιστημίου αποτελεί ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης.

Η ευθύνη για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, η ευθύνη για την εγκατάλειψη επί δύο και πλέον δεκαετίες ανήκει αποκλειστικά και μόνο στο κράτος.

Το κτήριο είχε παραχωρηθεί από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στην οποία ανήκε στην πρώην κρατική Περιφέρεια Ηπείρου, σημερινή Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν ζητήσει την αξιοποίησή του προς όφελος της πόλης.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, λίγες κιόλας ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, έθεσε το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου στο Δήμο και της αξιοποίησής του, στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μέχρι σήμερα το ίδιο αίτημα έχει τεθεί στους αρμόδιους υπουργούς και σε στελέχη της κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να υπάρχει η κατάληξη που όλοι επιθυμούμε.

Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν αδιαφορεί και δεν ολιγωρεί. Όσοι πραγματικά καλοπροαίρετα εκδηλώνουν την αγωνία τους για την τύχη του κτιρίου μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τη φωνή του Δήμου ώστε αφενός το κτήριο να παραχωρηθεί στην πόλη και αφετέρου να αξιοποιηθεί για την κάλυψη ζωτικών αναγκών της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]