Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών:Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο



την ΠΕΜΠΤΗ 28 του Γενάρη στις 17:30 στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Νομαρχία)

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την λειτουργία των σχολείων. Την ώρα που περιμέναμε, έστω και τώρα, το Υπουργείο Παιδείας να πάρει μέτρα για σχολεία ανοιχτά με υγιεινή και ασφάλεια,  ανοίγει τα σχολεία της  δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης χωρίς όλους εκείνους τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να περιοριστούν οι κίνδυνοι μετάδοσης της πανδημίας.

 Βάζει στη ζυγαριά του κόστους- οφέλους την υγεία των παιδιών μας και την δικιά μας και ανοίγει τα σχολεία με τους ίδιους όρους που τα έκλεισε. Προτάσσει την ατομική ευθύνη γονιών και παιδιών, σαν το μοναδικό εμπόδιο απέναντι στην πανδημία και μας καλεί να είμαστε εμείς, αυτοί που θα διαχειριστούμε και πάλι την επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία.

Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή οι σύλλογοι γονέων, τα μαθητικά συμβούλια και τα σωματεία των εκπαιδευτικών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Το Υπουργείο, εν μέσω lockdown και πανδημίας, προχωρά σε μια ακόμα άθλια μεθόδευση. Αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη, φέρνει 3ο αντιδραστικό νομοσχέδιο σε αυτές τις συνθήκες και χωρίς κανέναν διάλογο.

Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που θέλουν να σπουδάσουν, εισάγει την αστυνόμευση μέσα στα Πανεπιστήμια με ειδικό σώμα αστυνομικών που θα στοιχίσει 30εκ€.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά - Θέλουμε σχολεία ανοιχτά 

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να βρίσκονται στα σχολεία και να διεκδικούν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια.

Καλούμε τους γονείς σε συμμετοχή με όλα τα μέσα προστασίας στην κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 28 του Γενάρη  στις 17:30 στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Νομαρχία).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ  COVID19 ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ), ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΜΜΜ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ…


Μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους.

Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.

Να αξιοποιηθούν υπάρχοντες σχολικοί χώροι για σχολικές αίθουσες ώτσε να αραιώσουν οι μαθητές στα τμήματα. Θέλουμε σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγο-γραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.

Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. – Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης. 

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών που διαμένουν σε δομές προσφύγων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]