Όλοι κάναμε Πρωτοχρονιά στο σπίτι και η Ουχάν στους δρόμους!


 Όσο όλος ο πλανήτης υποδέχθηκε το νέο έτος κλειδωμένος στα σπίτια του, οι κάτοικοι της Γουχάν, της πόλης απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία, ξεχύθηκαν στους δρόμους και γιόρτασαν την έλευση του 2021 με ξέφρενους πανηγυρισμούς.


Εικόνες απίστευτου συνωστισμού καταγράφηκαν το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι κάτοικοί της υποδέχθηκαν το 2021, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.


Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φαίνονται δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της επαρχίας της Χουμπέι, κρατώντας μπαλόνια, τα οποία άφησαν στον ουρανό, όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα.


Η διασκέδαση δεν τελείωσε εκεί, καθώς τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έχουν ανοίξει στη Γουχάν από τις αρχές Δεκεμβρίου και εκατοντάδες νέοι έσπευσαν στα κλαμπ για να διασκεδάσουν.


Ανάμεσα σε όσους υποδέχθηκαν τη νέα χρονιά στη Γουχάν, ήταν και πολλοί επισκέπτες από άλλα μέρη της Κίνας.


Η αστυνομική παρουσία, πάντως, στους δρόμους της πόλης ήταν πολύ έντονη και οι αστυνομικοί έκαναν παρατηρήσεις σε όσους δεν φορούσαν μάσκα.


Η πανδημία του κορωνοϊού ξεκίνησε από τη Γουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας στις 31 Δεκεμβρίου 2019.


Επεκτάθηκε σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο και μολύνθηκαν πάνω από 81 εκατομμύρια άνθρωποι.


Στη Γουχάν δεν έχουν εμφανιστεί κρούματα εδώ και αρκετούς μήνες, όμως μια μικρή αύξησή τους σε άλλες κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο, εντείνει την ανησυχία των αρχών.


Στη Γουχάν έχουν ήδη ξεκινήσει οι εμβολιασμοί ομάδων του γενικού πληθυσμού και όλοι φαίνεται να πιστεύουν ότι πλέον είναι θέμα χρόνου η πλήρης επαναφορά στην κανονικότητα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]