Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών:Κινητοποίηση για το νομοσχέδιο για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

 


ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΖΑΡΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 

ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΝΕΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ.

Ως εδώ! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν για τρίτη φορά στο άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Συνεχίζουν την κοροϊδία εδώ και 10 μήνες!

Η πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων στην Πρωτοβάθμια είναι αποκαλυπτικές αφού στην  ουσία το Υπουργείο Παιδείας μεταφέρει την ευθύνη για τη λήψη μέτρων στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Ήδη στα Γιάννενα τα πρώτα κρούσματα έκαναν την εμφάνισή τους στα σχολεία διαψεύδοντας όσους επιμένουν αντιεπιστημονικά ότι «τα σχολεία δεν κολλάνε». Η  κυβέρνηση και το Υπουργείο, ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι «νίπτουν τας χείρας των»! Δε φαίνονται διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν κανένα από τα επείγοντα, άμεσα αιτήματα. Το σχέδιο τους είναι ανύπαρκτο.  Ο τρόπος με τον οποίο άνοιξαν για  μια ακόμη φορά τα σχολεία, αφενός δημιουργεί συνθήκες εξάπλωσης του ιού και αφετέρου, προδιαγράφει το νέο κλείσιμό τους το επόμενο διάστημα.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Να αφήσει επιτέλους η κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και οι τοπικοί άρχοντες τις επικοινωνιακές φιέστες και εμφανίσεις και να προχωρήσουν σε: 

Απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ. Ούτε σκέψη για ίδρυση αστυνομικού σώματος στα Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη από υποδομές, εργαστήρια, καθηγητές, βιβλία και όχι από αστυνομία.

Αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις σχολικές τάξεις. Προσλήψεις εκπαιδευτικών και αξιοποίηση δημοτικών χώρων και αιθουσών. 

Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Απόσυρση της εγκυκλίου για την αξιολόγηση των μαθητών.

Διπλασιασμός των δρομολογίων μεταφοράς ων μαθητών προς τα σχολεία για αποφυγή συνωστισμού. Άμεσα να λυθεί ο πρόβλημα της μεταφοράς των προσφύγων από και προς τις ΔΥΕΠ

Όσο η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα μας, μαχητικά μπαίνουμε μπροστά μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, να τα διεκδικήσουμε. Τώρα πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5:30μμ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ (Νομαρχία) 

(ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]