ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άρτα:Κλέβουν κυψέλες σε Βλαχέρνα, Αγίους Αναργύρους, Αμφιθέα και Κομπότι!


 «Μας κλέβουν μελίσσια», τόνισε προς την εφημερίδα μας αναγνώστης και πρόσθεσε: «Σε Βλαχέρνα, Αγίους Αναργύρους, Αμφιθέα και Κομπότι, έχουν το τελευταίο διάστημα κλέψει κυψέλες από διαφορετικούς παραγωγούς. Γράψτε κάτι σας παρακαλώ μήπως σταματήσει αυτό το κακό…».


Όπως μας εξήγησε στη συνέχεια της κουβέντας μας, η κλοπή δεν αφορά στο σύνολο των κυψελών. «Από άλλον έκλεψαν δυο-τρεις, αλλού τέσσερις, αλλουνού πέντε κυψέλες». Κάτι δηλαδή ωσάν κάποιος να… τους φορολογεί ή ακόμα καλύτερα να εφαρμόζει «την δεκάτη», που η περιοχή έζησε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!


Καταγγελία, όπως επισήμανε, δεν έχουν κάνει στην αστυνομία, αφού δεν είναι μεγάλος ο αριθμός, ωστόσο κάθε κυψέλη κοστίζει περί τα 200 ευρώ και αποτελεί επιχειρηματικό κεφάλαιο για τον μελισσοκόμο.


«Θέλουμε απλώς να σταματήσει», υπογράμμισε ο συνομιλητής μας, εξηγώντας παράλληλα πως κάθε κυψέλη έχει έναν κωδικό αριθμό και ως εκ τούτου αν ποτέ στο μέλλον πιαστεί, τότε η αστυνομία ειδοποιεί για τα νούμερα και ο κάθε παραγωγός παραλαμβάνει τις κατασχεμένες που του ανήκουν.


Εκείνο, πάντως, που κινητοποίησε τους πληττόμενους να το δημοσιοποιήσουν μέσω της εφημερίδας μας, είναι -όπως αναφέρθηκε- το γεγονός ότι «για τον καθένα έχει κλαπεί μικρός αριθμός, όμως διαπιστώσαμε ότι δεν συνέβη σ’ έναν μόνο. Εδώ πρόκειται για κατά συρροή κλοπές… Επιτέλους ας σταματήσει!».


Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποιος βρήκε τον εύκολο τρόπο να γίνει μελισσοκόμος… Ας το σκεφτεί καλύτερα, λοιπόν, γιατί δυο σοφές παροιμίες δεν είναι στο πλευρό του: «Ανεμομαζέματα …διαβολοσκορπίσματα», λέει ο λαός μας και επίσης «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…».


Διεύθυνση Ασφάλειας Άρτας: Να έρθουν να δώσουν στοιχεία. Είμαστε εδώ γι’ αυτούς


Εν τω μεταξύ, πράγματι όπως διαπιστώσαμε σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Ασφάλειας Άρτας, δεν έχει από κανέναν κατατεθεί μήνυση για κλοπή.


«Αυτός που προβαίνει σ’ αυτή την διαδικασία υπολόγισε καλά την πράξη του. Ξέρει ότι δεν θα κινούσε διαδικασία ένας παραγωγός για δυο-τρεις κυψέλες, οπότε δεν κλέβει πολλές μαζί από κανέναν. Ωστόσο οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν να καταγγείλουν τις κλοπές, να κάνουν μήνυση να μας δώσουν στοιχεία και να ξεκινήσει έρευνα. Είμαστε εδώ γι’ αυτούς», τόνισε ο διοικητής, Θεόδωρος Γούσιας προς τον «Τ».

πηγή εφημερίδα Ταχυδρόμος Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]