ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαρία Θεοδωρίδου :Μόνο χρονικός ο συσχετισμός της λοίμωξης του αναπληρωτή διοικητή στο Θριάσιο με το εμβόλιο


" Τι συμβαίνει με τον αναπληρωτή Διοικητή στο Θριάσιο; Συσχετίζεται ο εμβολιασμός με την κατάστασή του; Μήπως είχε ήδη προσβληθεί από SARS-CoV-2 και δεν το γνώριζε;"

Απαντώντας στην παραπάνω ερώτηση κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον εμβολιασμό η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου απάντησε:

"Το δεύτερο ερώτημα που είναι πιο σύνθετο θα το αρχίσω πρώτα ευχόμενη περαστικά στον άνθρωπο που βρίσκεται στην εντατική. Υπήρχε ένας χρονικός συσχετισμός, δηλαδή ο εμβολιασμός και μετά από 3 ημέρες η εμφάνιση αυτής της οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, που επέβαλε παρότι επιστημονικά δεν μπορούσαμε να βρούμε συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού και της κλινικής εικόνας του ασθενούς στην καταγραφή, στην περίφημη κίτρινη κάρτα που πρέπει όλοι να ξέρουν ότι υπάρχει και οι πολίτες και οι γιατροί, για την αναγραφή οποιουδήποτε σοβαρού συμβάντος συμβαίνει μετά από έναν εμβολιασμό, όπως και μετά από τη λήψη ενός φαρμάκου.


Ο εργαστηριακός, ο παρακλινικός έλεγχος που έχει γίνει αποκλείει τη λοίμωξη από Covid. Έχουν γίνει πάνω από 4 έλεγχοι οι οποίοι ήταν αρνητικοί, επομένως ο ασθενής δεν ήταν σε περίοδο δρομολογημένης λοίμωξης από Covid.


Όμως, από το ιστορικό και από την εξέλιξη βρέθηκε ότι ο ασθενής αυτός είχε υποκείμενο πρόβλημα, το οποίο του δημιούργησε αυτή την κατάσταση. Το συμβάν έχει αναφερθεί μέσω της κίτρινης κάρτας στον ΕΟΦ, όπου λειτουργεί η φαρμακοεπαγρύπνηση, ειδική δε Επιτροπή πάντα αξιολογεί ό,τι αποστέλλεται σχετικά μετά από εμβολιασμούς και φάρμακα και ενημερώνει όταν ολοκληρωθεί η διερεύνηση του περιστατικού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]