ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Να πάρουν πίσω τις απολύσεις των καθαριστριών στα Αστυνομικά Τμήματα και στην επιχείρηση ΠΙΝΔΟΣ ζητά η Ε.Α.Κ


 Μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση έχουν επιδοθεί σε ένα άτυπο μπρα-ντε-φερ για το ποιος είναι ο πιο σκληρός-ανάλγητος εργοδότης.

Λίγο πριν φύγει το 2020 το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση φροντίζοντας να αφήσει κυριολεκτικά στο δρόμο τις εργαζόμενες καθαρίστριες των αστυνομικών Μεγάρων της χώρας παρά το γεγονός ότι υπήρχε δυνατότητα να παραταθούν οι συμβάσεις τους έως 31/03/2021. Φυσικά ο κκ Χρυσοχοΐδης είχε έτοιμο τον εργολάβο που θα αναλάβει τον καθαρισμό των αστυνομικών Μεγάρων της χώρας ο οποίος πρότεινε "άκουσον άκουσον" τη μείωση των αποδοχών των καθαριστριών μιας και αυτές λαμβάνουν το αστρονομικό ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως!!!!!

Ταυτόχρονα, η Πίνδος προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων επικαλούμενοι ότι οι συνάδελφοι είναι "αντιπαραγωγικοί" σε μία εποχή που κάθε έννοια εργατικού δικαίου καταλύεται, οι έλεγχοι είναι μηδαμινοί, τα ωράρια στις μεγάλες επιχειρήσεις έχουν γίνει λάστιχο (δωδεκάωρο καθημερινά), τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας ελάχιστα, η δε διοίκηση της εταιρείας προχωρά σε απολύσεις ενώ τα κέρδη της εκτινάσσονται.

Απόλυτο εργαλείο στα χέρια της, η κυβερνητική πολιτική που δεν χάνει την ευκαιρία να στηρίζει την μεγαλοεργοδοσία.

Τους ενημερώνουμε ότι θα είμαστε εδώ και θα δώσουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζομένους για την ανατροπή αυτών των απολύσεων.

 

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΜΠΑΛΑΚΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΚΑΛΤΣΑΣ ΜΑΚΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]