Εκπρόσωπος Τύπου ΔΙΣ: Ανοιχτοί οι ναοί τα Θεοφάνεια – Οι πιστοί αποφασίζουν εάν έλθουν


 «Η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Ορκωμοσία του πρώτου γκρουπ, των νέων μελών της Κυβέρνησης, παρότι δεν προβλέπεται θεσμικά, νομίζω ότι είναι μία καλή κίνηση εκ μέρους της Εκκλησίας για μια συζήτηση με τον πρωθυπουργό ώστε να εκτονωθεί η ένταση που δημιουργήθηκε με τη χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκφράζει τη θέση της για λειτουργία των εκκλησιών στα Θεοφάνεια», εκτίμησε στην ΕΡΤ, ο Μητροπολίτης Ιλίου- Αχαρνών-Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας και εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «αύριο οι ναοί θα είναι ανοιχτοί».

Πήραμε αυτή την απόφαση για να δείξουμε σε όλους ότι η εκκλησία έχει και το αυτοδιοίκητο είπε ο κ. Αθηναγόρας. «Αποφασίσαμε οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές», γιατί αυτή ήταν η απαίτηση του πληρώματός μας» είπε «και θα μπουν μέσα έως 25 άτομα, όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», ενώ δήλωσε έκπληκτος για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα » Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος» υπογράμμισε.


«Ειρηνικό αντάρτικο» χαρακτήρισε την απόφαση της εκκλησίας να μην συναινέσει στα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και αφορούν στις λειτουργίες. Όπως διευκρίνισε ο κ. Αθηναγόρας, «οι ναοί θα λειτουργήσουν μόνο για τα Θεοφάνεια». Όσο για την προσέλευση των πιστών επεσήμανε πως «οι πιστοί θα αποφασίσουν εάν θα έρθουν ή όχι στην Εκκλησία και θα επωμιστούν ενδεχόμενο πρόστιμο»


Πηγή: ΕΡΤ//ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]