Ιωάννινα:Στο πλευρό των φοιτητών και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου

 


Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στο αντιδραστικό  νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ και της Κεραμέως.

Μοιραζόμαστε την αγωνία για το μέλλον του Δημόσιου Πανεπιστήμιου που θέλουν να το διαλύσουν με τις πολιτικές που ακολουθούν.

Θέλουν να διαγράψουν φοιτητές, να αυξήσουν τις βάσεις εισαγωγής και να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε ιδρύματα για λίγους και εκλεκτούς και για να τα περάσουν όλα αυτά στέλνουν την αστυνομία στα Ιδρύματα. Γιατί όταν ακούς "νόμο και τάξη" και καταστολή, εξοστρακισμός των φτωχών προαναγγέλεται.

Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων,  που βλέπουν τις ίδιες τις ζωές τους να απειλούνται από τις εγκληματικές ταξικές επιλογές της Κυβέρνησης. Είναι αγώνας παράλληλα, όλης της Πανεπιστημιακής κοινότητας που πρέπει να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα που πρέπει να σταθεί απέναντι στη μετατροπή του Πανεπιστημίου σε μια μεγάλη φυλακή.

Μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε και απέναντι σε μια κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τη συνθήκη της πανδημίας για να προωθήσει και να επιβάλλει τις πιο επαχθείς για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας πολιτικές καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να συνταχθούν σε ένα αγώνα αντίστασης και ανατροπής.

Σαν πρώτο βήμα σας καλούμε όλες και όλους να στηρίξουμε το φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/1/2021 στις 12 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια.  Στο δρόμο, όπως γίνεται και πανελλαδικά την ίδια ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των παιδιών μας. Να μοιραστούμε τα όνειρά τους και τις ανάγκες τους για μόρφωση-δουλειά-αξιοβίωτη ζωή και να μπούμε φραγμός στα καταστροφικά σχέδια που λεηλατούν τις ζωές μας. 


ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩN 

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]