Ιωάννινα:Ένα ακόμα κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως

   


   «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» & «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21/1 

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» χαιρετίζει τους φοιτητές και φοιτήτριες, και συνολικά τον κόσμο της εκπαίδευσης που αψήφησε την τρομοκρατία της κυβέρνησης και έδωσε το παρόν και στα Γιάννενα στην κινητοποίηση της προηγούμενη εβδομάδας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην κυβέρνηση και το υπουργείο με αφορμή την πανδημία, να ισοπεδώσουν όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο μετά από δέκα χρόνια κρίσης.

Με το νομοσχέδιο με τίτλο «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος» που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρό της την δημόσια εκπαίδευση. Ο εύηχος τίτλος δεν μπορεί να κρύψει ένα βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενο, τομή, ακροδεξιάς απόχρωσης όχι μόνο για τα μορφωτικά δικαιώματα αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες της νεολαίας και του λαού μας. Με αξίες και κριτήρια εποχής προ Βενιζελικού Ιδιώνυμου και αναβίωσης του πιο πρόσφατου συρφετού σπιούνων, του Σπουδαστικού της Ασφάλειας, η κυβέρνηση επιχειρεί δίπλα στην ένταση των ταξικών φραγμών για την είσοδο λιγότερων νέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση, να διαμορφώσει καθεστώς άκρατης αστυνομοκρατίας και καταστολής μέσα στα Πανεπιστήμια.

Την ίδια στιγμή που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά περίπου ένα χρόνο, που το δημόσιο σχολείο διαλύεται από την αντιεκπαιδευτική επιμονή της κυβέρνησης στην τηλεκπαίδευση και τα προβλήματα μόρφωσης και κοινωνικοποίησης των παιδιών γιγαντώνονται, που εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν φτάσει στα όρια τους, η κυβέρνηση επιλέγει να επιτεθεί με τον πιο σκληρό τρόπο στην δημόσια εκπαίδευση. Αντί να πάρει μέτρα ώστε να ξανανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια και όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις, ξοδεύει 30 εκ. ευρώ στη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και όχι για πρόσληψη καθηγητών, όχι για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, όχι για την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού, δηλαδή όχι για να έχουμε αξιοπρεπείς σπουδές!

Το μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου αποτελούν οι διατάξεις για πειθαρχικά μέτρα, τη μεταφορά του δόγματος «νόμος και τάξη» μέσα στα ιδρύματα, με την χουντικής έμπνευσης ένταση της καταστολής με την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Παράλληλα, θεσμοθετούν την ελεγχόμενη είσοδο, η συλλογική δράση των φοιτητών ποινικοποιείται και η δράση των φοιτητικών συλλόγων θα αντιμετωπίζεται με πειθαρχικές ποινές, που μπορεί να οδηγούν και στη διαγραφή!! 

Με το νομοσχέδιο αλλάζει ο τρόπος πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πετώντας έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Παράλληλα, θεσμοθετούνται τα όρια φοίτησης και οι διαγραφές φοιτητών. Σε μια περίοδο που μεγάλο κομμάτι της φοιτητικής κοινότητας αναγκάζεται να εργαστεί για να τελειώσει τις σπουδές του ( και σίγουρα δεν καλύπτεται από το δικαιολογητικό των αποδεδειγμένα 20 ωρών εργασία, που θέτει το ν/σχ, όταν η νεολαία κατά βάση δουλεύει μαύρα) αποτελεί σκληρό ταξικά μεροληπτικό μέτρο. 

Το μαύρο αυτό νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει τα αντιδραστικά μέτρα που έχει πάρει έως τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ στην εκπαίδευση. Η κυβέρνηση έχει ήδη φροντίσει να εξισώσει τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ και παράλληλα να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στην υποβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με το κλείσιμο δεκάδων δημόσιων Ι.Ε.Κ και την υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων στα υπόλοιπα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των φοιτητών ενάντια στο αντιδραστικό  νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ και καλούμε όλους/ες να στηρίξουμε το αυριανό φοιτητικό συλλαλητήριο Πέμπτη 21/1/2021 στις 12 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια.  

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]