ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Το Συνδικάτο Οικοδόμων καταγγέλει τις απολύσεις στην επιχείρηση ΠΙΝΔΟΣ

 


ΚΑΤAΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ «ΠΙΝΔΟΣ». ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Συνάδελφοι

Το συνδικάτο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της ΠΙΝΔΟΣ που προχώρησε σε απολύσεις εργαζόμενων πριν την Πρωτοχρονιά.

Η αιτιολογία της απόλυσης ότι δεν είναι «παραγωγικοί» δεν είναι μόνο ψεύτικη αλλά ξεπερνάει και την υπομονή μας! 

Για την εργοσοδία της ΠΙΝΔΟΣ που κατά τα άλλα λέει ότι είναι όλοι «μια οικογένεια», είναι αντιπαραγωγικοί αυτοί που δούλευαν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας 12-14 ώρες χωρίς ρεπό, που δουλεύουν όλες τις Κυριακές από τον Αύγουστο!

Η ΠΙΝΔΟΣ που δουλεύαν οι γυναίκες μας και τα παιδιά μας, για να μην βλάψει τα κέρδη της έκρυβε τα κρούσματα και μετέτρεψε το εργοστάσιο και όλη την πόλη μας σε “θερμοκήπιο” κορωνοϊού! 

Το έκανε μάλιστα με τις πλάτες της κυβέρνησης που δεν έκανε ούτε έναν έλεγχο και δεν θα γίνονταν ούτε ένα τεστ αν δεν ξεσηκώνονταν πρωτοπόροι εργάτες όπως ο συνάδελφος που απέλυσαν εκδικητικά επειδή συμμετείχε στην απεργία και αν δεν είχαν στο πλάι τους το Εργατικό Κέντρο.

Η ΠΙΝΔΟΣ που στηρίζεται τόσα χρόνια και μέσα στην πανδημία με ζεστό χρήμα από το κράτος, με δικά μας λεφτά δηλαδή, αλλά και με δεκάδες αντεργατικούς νόμους για να έχει στη δούλεψή της φθηνούς εργάτες.

Ο πραγματικός λόγος για τις απολύσεις είναι η στρατηγική που έχει η μεγαλοεργοδοσία για το επόμενο διάστημα. Να γίνει πιο ανταγωνιστική ώστε να αντιμετωπίσει τη νέα καπιταλιστική κρίση φορτώνοντας τα βάρη πάλι στις δικές μας πλάτες.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι οι εργάτες σε κάθε κλάδο να δουλεύουν περισσότερο, να πληρώνονται ακόμα λιγότερο, να απολύονται πιο εύκολα και να χάσουν κι άλλα δικαιώματα. Οι εξελίξεις αυτές αργά η γρήγορα θα φτάσουν και στην οικοδομή.

Αυτό για εμάς τους οικοδόμους σημαίνει δουλειά 10 και 12 ώρες, μεγαλύτερη εξάντληση, περισσότερα ατυχήματα στα γιαπιά για να βγει η δουλειά και να κερδίζει ο εργολάβος. Σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, ακόμα πιο χαμηλά μεροκάματα και κλέψιμο στα ένσημα.

Μπροστά στη νέα επίθεση που ξεκινάει το κεφάλαιο απέναντί μας δεν έχουμε κανένα περιθώριο για υποχωρήσεις. Η λογική που λέει “τώρα έχουμε κρίση, τι να κάνουμε... θα σφίξουμε το ζωνάρι” έχει αποδειχτεί τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι βλαβερή για τον εργάτη. Κάνει εκπτώσεις μόνο στα δικαιώματά μας και αφηνει την εργοδοσία να θησαυρίζει.Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει η πάλη μας, να συσπειρωθούμε ακόμα περσσότερο στο συνδικάτο και να μπούμε όλοι στον αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]