Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή φοιτητική κινητοποίηση

 


Όποιος κοιμάται στη Δημοκρατία, ξυπνάει σε δικτατορία. Αριστοφάνης «Αχαρνής», δια στόματος Δικαιόπολη


 


Την προηγούμενη εβδομάδα χιλιάδες φοιτητές διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που εισάγει την αστυνομία και τις επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια και πετάει τους ίδιους έξω.


Μαζί τους εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές, μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Στην πόλη μας, μαζική διαδήλωση με αποστάσεις και όλα τα μέτρα προφύλαξης έδωσε ηχηρό όχι στο Νομοσχέδιο της διάλυσης του Δημόσιου Πανεπιστήμιου και της αστυνομοκρατίας.


Σήμερα το πρωί ανακοινώνεται από την ΕΛ.Λ.ΑΣ Γενική Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από Τρίτη μέχρι τη Δευτέρα τα ξημερώματα: Μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων δηλώνει ότι δεν είναι απόφαση της επιτροπής άρα καμία σχέση με υγειονομικά μέτρα, καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Πρόκειται για πολιτική απαγόρευση απέναντι στο διογκούμενο φοιτητικό κίνημα απέναντι στη δυσαρέσκεια σε μια κυβέρνηση που κρατά ένα χρόνο τώρα τα Πανεπιστήμια κλειστά και ανοίγει σχολεία με 25 και 27 μαθητές στην τάξη για να μη δώσει ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις και λεφτά για την παιδεία και την Υγεία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η μόνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που κάθε μήνα (είναι το τρίτο μετά τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη) εκδίδει γενικό απαγορευτικό αναστολής του άρθρου 11 του Συντάγματος με αστυνομική διαταγή.


Στο μεταξύ η υπουργός Mη Παιδείας Κεραμέως δηλώνει κυνικά ότι ένα στα τρία Πανεπιστημιακά τμήματα με το καινούργιο νομοσχέδιο θα κλείσει και θα ανοίξει το Πανεπιστημίο στις επιχειρήσεις. Μαζί με το νέο τρόπο εισαγωγής που θα εμποδίσει την είσοδο χιλιάδων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και που θα πλήξει κυρίως τα περιφερειακά Πανεπιστήμια (ας αναλογιστούμε όλες και όλοι σε τούτη την πόλη ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα από αυτά), τις διαγραφές και την υποχρηματοδότηση, το σχέδιο της αστυνόμευσης και της καταστολής είναι η μόνη λύση για να περάσουν τα σχέδιά τους.


Εμείς, οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια δεν μπορούμε να περιμένουμε άπραγοι τα χειρότερα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.


Ο μόνος τρόπος είναι να βγούμε για μια ακόμα φορά στο δρόμο και να σπάσουμε τις απαγορεύσεις. Απέναντι σε μια δημοκρατία που τίθεται υπό αμφισβήτηση. Απέναντι σε ένα κράτος που θέλει να επιβάλει το τρίπτυχο δουλεύετε-καταναλώνετε-σωπάστε.


Συνεχίζουμε και καλούμε ξανά στην πανελλαδική κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος την Πέμπτη 12μμ έξω από την Περιφέρεια.


 


ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ


ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 


ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]