Ιωάννινα:Ένα κερί και μία προσευχή στον Πολιούχο Άγιο Γεώργιο ...

 


Παραμονή της εορτής του πολιούχου της πόλης των Ιωαννίνων σήμερα με τον φερώνυμο Ιερό Ναό στην πλατεία Πάργης μετά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί χωρίς την παρουσία πιστών ,να έχει ανοίξει τις  πόρτες για ατομική προσευχή .

Στην είσοδο του ναού οι πιστοί  έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου .

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Ιερό Ναού Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Πάργης οι πιστοί έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν  αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μαζί με την Ιερά Εικόνα του  και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σεπτό Οίκο του Νεομάρτυρος, στο Ιερό Παρεκκλήσιο  του  Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου , στον Ιερό Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου και    στον Ι.Ν Αγίου Παϊσίου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ,απαγορεύεται η παραμονή των προσκυνητών στο εσωτερικό των Ναών και η συγκέντρωσή τους  σε ομάδες για υγειονομικούς λόγους.

Αύριο 17 Ιανουαρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού.

Δυστυχώς φέτος η πανδημία δεν επιτρέπει στα Γιάννινα να γιορτάσουν τον Άγιό τους ,όπως άλλες χρονιές ,με τους πιστούς να ευελπιστούν πως του χρόνου η γιορτή Του θα έχει τη λαμπρότητα που της αρμόζει ...

Χρόνια πολλά!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]