Εμβόλιο κορωνοϊού : Πέρα από κάθε προσδοκία τα ραντεβού για εμβολιασμό στους άνω των 85 ετών

 


Έγινε, το απόγευμα της Δευτέρας, η εκκίνηση της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των πολιτών, ξεκινώντας από τα άτομα άνω των 85 ετών, τα οποία πλέον μετρούν αντίστροφα μέχρι να λάβουν την πρώτη δόση, στις 16 Ιανουαρίου.


Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε τη σχετική πλατφόρμα, με τις πρώτες ώρες να κυλούν σχετικά ομαλά και να παρουσιάζονται κάποια μεμονωμένα προβλήματα, κυρίως σε νησιά.


Βέβαια, εξαρχής οι αρμόδιοι στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής είχαν μιλήσει για πιθανόν αστοχίες που στη συνέχεια θα διορθωθούν. «Είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν αρρυθμίες στη διαδικασία. Θα κριθούμε ως προς το πόσο γρήγορα θα τις θεραπεύουμε. Γιατί αυτό αφορά πολλαπλά συστήματα και χιλιάδες ανθρώπους. Είναι πρωτόγνωρο. Ωστόσο είναι εθνικό στοίχημα που θα κερδηθεί» είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.


Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, έχουν κλειστεί 60.000 ραντεβού, άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία για τον εμβολιασμό των πολιτών.


Μάλιστα, έχουν εμβολιαστεί συνολικά 56.232 συμπολίτες μας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,54% του πληθυσμού.

πηγή in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]