Εμβολιασμοί:Από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών


 123.077  πολίτες έχουν εμβολιαστεί από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα  που αντιστοιχεί σε ποσοστό κάλυψης 1,13% του πληθυσμού , όπως   ανέφερε  νωρίτερα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία ο o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας,Μάριος Θεμιστοκλέους .

 Μέχρι στιγμής όπως σημείωσε ο κ.Θεμιστοκλέους έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση  ενώ από αύριο στις 6 το απόγευμα ανοίγουν τα ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα    80 έως 84 ετών.

Αναλυτικά ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε :

"Υπενθυμίζω τους τρόπους με τους οποίους ο πολίτης μπορεί να κλείσει ραντεβού. Εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, τότε θα του έρθει αυτόματο μήνυμα στο κινητό του. Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού έτσι ώστε να προσέλθει στο εμβολιαστικό κέντρο.


Αν ο πολίτης δεν επιβεβαιώσει ή δεν αποδεχθεί το ραντεβού, δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του.


Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο.


Και εδώ κάτι χρήσιμο: Αν τα ραντεβού που εμφανίζονται δεν είναι σε περιοχές της προτίμησής τους, μπορούν αλλάζοντας τον ταχυδρομικό κώδικα να επιλέξουν τις περιοχές προτίμησης, αυτές που ικανοποιούν τον πολίτη.


Ο τρίτος τρόπος είναι στα φαρμακεία της γειτονιάς του, ζητώντας από τον φαρμακοποιό να κλείσει το ραντεβού για τον ίδιο ή στα ΚΕΠ.


Δύο χρηστικές ερωτήσεις. Ο πολίτης μπορεί να αλλάξει το ραντεβού του, να ακυρώσει το ραντεβού του; Η απάντηση είναι ναι, μπορεί, αλλά μπορεί να το κάνει μόνο σε ένα χρονικό διάστημα έως 72 ώρες πριν. Ο λόγος είναι για προγραμματισμό του εφοδιασμού των εμβολιαστικών κέντρων. Η δεύτερη ερώτηση είναι, αν ο πολίτης δεν προσέλθει σε προγραμματισμένο ραντεβού, μπορεί να ξανακλείσει άλλο ραντεβού; Η απάντηση είναι ναι, αλλά μόνο εφόσον μεσολαβήσει ένας μήνας αργότερα και ο λόγος αυτός δεν είναι για να τιμωρήσουμε, αλλά είναι στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις χαμένες δόσεις.


Υπενθυμίζω ότι διαχειριζόμαστε ένα πολύ δύσκολο εμβόλιο με ημερομηνία λήξης. Μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία 2 με 8 βαθμούς για 5 ημέρες, άρα η όλη προσπάθεια είναι εστιασμένη να μη χάσουμε καμία δόση."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]