Ανατολικό Ζαγόρι:Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Την τελευταία του εκπαιδευτική πτήση πριν το πτυχίο του έκανε ο 32χρονος [βίντεο]


 Εδώ και λίγη ώρα σταμάτησαν οι έρευνες  στο Ανατολικό Ζαγόρι για τον εντοπισμό του  διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους που αγνοείται από το μεσημέρι  της Κυριακής ενώ το ελικόπτερο super puma που αναμένονταν λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεν κατέφθασε και αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι  το αεροσκάφος απογειώθηκε  στις 11.20 από τον αερολιμένα "Φίλιππος" στην  Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα  ενώ το τελευταίο σήμα  δόθηκε στις 12.29, 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων ,στην ευρύτερη  περιοχή των Μηλιωτάδων  στο Ανατολικό Ζαγόρι .

Σε αυτό επέβαινε μόνο ο εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του  ενώ  σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης  o 32χρονος από το Ιράκ    θα έκανε   μία βόλτα   πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων  χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

Στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου έσπευσαν   ισχυρές δυνάμεις  της Π.Υ ,δυνάμεις της ΕΜΑΚ,Αστυνομία , ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ,ο Ερυθρός σταυρός ,η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου με 4 οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση Ακτίου και ένα CL 415 από τη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες θα ξεκινήσουν αύριο  το πρωί από το ίδιο σημείο όπου σταμάτησαν  με τη δύση του ηλίου το απόγευμα της Κυριακής απέναντι από τις Καρυές στη θέση Παναγιά  και επικεντρώνονται κοντά στο όρος Μιτσικέλι ,στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Μηλιωτάδες ,Καβαλλάρι,Ανθρακίτης ενώ  βάση του τελευταίου στίγματος από τις Αρχές έχει αποκλειστεί ένα μεγάλο κομμάτι από την περιοχή όπου θα μπορούσε να έχει πέσει το αεροσκάφος .

Οι κακές καιρικές συνθήκες και η χαμηλή νέφωση στις ανατολικές πλαγιές του  όρους Μιτσικέλι δυσκόλεψαν ιδιαίτερα την επιχείρηση ενώ και αύριο αναμένεται να επικρατεί  επίσης  άσχημος καιρός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]