Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια

 


Η επίθεση στη μόρφωση των παιδιών μας συνεχίζεται

με νέους φραγμούς, αστυνομοκρατία και καταστολή

Όλοι στην κινητοποίηση την Πέμπτη 21/1 στην Περιφέρεια 5:30μμ  

    Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, προχωρά σε μια ακόμα άθλια μεθόδευση ταυτόχρονα με την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, συνεχίζει την επίθεση στο περιεχόμενο, στη ζωή και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την Άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη, φέρνει 3ο αντιδραστικό νομοσχέδιο.

     Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν και στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας. Κάθε προσπάθεια οργανωμένης διεκδίκησης από το φοιτητικό κίνημα για επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σύγχρονες υποδομές, αλλά και κάθε διαμαρτυρία για τις συνθήκες ζωής αυτών και των οικογενειών τους θα αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό, πειθαρχικά μέτρα μέχρι και διαγραφή.

 Με το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο :

Θα καθορίζεται μία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Τμήματα ως ποσοστό της επίδοσης των μαθητών το οποίο θα αποφασίζεται από κάθε Τμήμα ξεχωριστά.  Η ρύθμιση αυτή έχει σκοπό να μειώσει των αριθμό των εισακτέων και δημιουργεί ακόμα περισσότερους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. 

Βάζουν όριο στον αριθμό των τμημάτων που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές με αποτέλεσμα να αποκλείονται μαθητές από τμήματα που επιθυμούν και θα μπορούσαν να «πιάσουν». 

Με το μηχανογραφικό για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα  σπρώχνουν βίαια χιλιάδες μαθητές έξω από τα Δημόσια ΙΕΚ, προς την ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση. Βάζουν ξανά βαθειά το χέρι στη τσέπη των γονιών για τη μόρφωση των παιδιών τους.

Εισάγεται όριο στη διάρκεια φοίτησης στις σχολές. Δηλαδή Θα διαγράφονται από τις σχολές χιλιάδες νέοι που για κοινωνικούς λόγους ή γιατί αναγκάζονται να δουλέψουν δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την φοίτηση τους έγκαιρα. 

Δημιουργείται ένα πλέγμα ποινικοποίησης, παρακολούθησης και τρομοκράτησης των φοιτητικών αγώνων και διεκδικήσεων. Θεσμοθετείται το «Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών» που μπορεί να επιβάλλει μέχρι και τη διαγραφή φοιτητών.

Ιδρύεται νέο σώμα καταστολής με αστυνομικές ομάδες μέσα στις σχολές που υπάγονται απ’ ευθείας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ξαναφέρνουν μέσα στις σχολές το «σπουδαστικό» της ασφάλειας. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη, η καταστολή του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος και των αγωνιστικών διεκδικήσεων. 

   Τα μέτρα αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια έρχονται ως συνέχεια των γενικότερων αντιδραστικών μέτρων καταστολής, απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών, φακελώματος των αγωνιστών εργατών, περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

    Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο και να ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία και τις σχολές που οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας. 

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζουμε την κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, 

των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών  

Πέμπτη 21 Γενάρη 17:30 στην Περιφέρεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]