Mαγιορκίνης:Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας μόνο[βίντεο]

 


Το ιδανικό φέτος είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας ,υπογράμμισε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Υπ.Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης .

Στις συναντήσεις σε κλειστούς χώρους όπως σημείωσε δημιουργούνται συνθήκες υπερμετάδοσης τους ιού  για αυτό καλό θα είναι να τις αποφεύγουν οι πολίτες.

Ο καθηγητής συμβούλευσε να μην συμμετέχουν στις γιορτινές συναντήσεις  άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ,να φοράμε μάσκες όπου είναι εφικτό και να αερίζονται καλά οι χώροι .

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη του ιού ανέφερε το ζήτημα είναι υπό παρακολούθηση και  αν  επαληθευθεί  η μικρή αύξηση της μολυσματικότητάς του αυτό  δεν θα διαφοροποιήσει τον σχεδιασμό για την αντιμετώπισή του ,δηλαδή τον εμβολιασμό .

"Το ιδανικό,θα ήταν να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας μόνο και να αποφύγουμε τη συνάντηση διαφορετικών νοικοκυριών. Αν συναντηθούμε με άλλη οικογένεια, ιδανικό θα ήταν να είναι η ίδια σε όλες τις περιστάσεις, ώστε να διατηρήσουμε τη λεγόμενη κοινωνική «φούσκα» σε όλη τη διάρκεια των εορτών.


Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην συμμετέχουν σε παρόμοιες συναντήσεις ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι. Έτσι λοιπόν θα επαναλάβω τις πολύ απλές οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να συνεισφέρουμε στην περαιτέρω μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.


Καταρχάς, αν έχουμε συμπτώματα να μην συμμετέχουμε καθόλου, να φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατόν. Για παράδειγμα στις γιαγιάδες, στους παππούδες, πάμε με μάσκα και κυρίως αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά.


Να διατηρήσουμε έναν μικρό αριθμό ατόμων στις όποιες συναντήσεις. Να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές, ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινωνική «φούσκα».


Να διατηρούμε πάντα τους κανόνες υγιεινής και να υπάρχει πολύ καλός αερισμός του χώρου ή να βρισκόμαστε σε ανοιχτούς χώρους."σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]