Lockdown: Παράταση έως 31 Ιανουαρίου στα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

 


Τον Ιανουάριο επεκτείνονται και οι αναστολές, καθώς το lockdown ισχύει ήδη έως τις 7 Ιανουαρίου

αράταση των μέτρων της καραντίνας για εργαζόμενους και επιχειρήσεις φέρνει το 2021, καθώς οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άρση αλλά αντίθετα επιβάλλουν την επέκταση των περιορισμών κυκλοφορίας. Έως 31 Ιανουαρίου παρατείνονται: 



ο μηχανισμός «Συν – Εργασία»

η υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% των εργαζομένων που μπορούν να δουλέψουν από απόσταση

το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης στον ιδιωτικό τομέα

Τον Ιανουάριο επεκτείνονται και οι αναστολές, καθώς το lockdown ισχύει ήδη έως τις 7 Ιανουαρίου, ενώ δεδομένο θεωρείται πως το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον έως τα τέλη Ιανουαρίου για τους πληττόμενους ΚΑΔ.



Αναλυτικά, με νέα τροπολογία του υπουργείου Εργασίας παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου  (σήμερα ισχύει έως 31/12) ο μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας «Συν- Εργασία».


Με την ίδια τροπολογία τίθεται πλαφόν στους μισθούς των εργαζομένων που εντάσσονται στο ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών, δηλαδή στα 6.500 ευρώ, καθώς εντοπίστηκαν δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία στο πρόγραμμα "Συν - Εργασία", με στόχο να εισπραχθούν παχυλές επιδοτήσεις. Εντοπίστηκαν δηλώσεις με ονομαστικούς μισθούς ακόμη και της τάξεως των 60.000 ή και των 80.000 ευρώ. Στόχος των επιτήδειων ήταν προφανώς να εισπράξουν υψηλές επιδοτήσεις, καθώς το πρόγραμμα επιδοτεί το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%. Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση η επιδότηση θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 18.000 ευρώ ή και τις 24.000 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο μπαίνει ανώτατο πλαφόν στο ύψος μισθού που θα μπορεί να δηλώνεται στο μηχανισμό Συν-Εργασία.

Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]