ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τουρισμός στα χρόνια του covid 19 Βαρύ το πλήγμα για την Ήπειρο

 


Το βαρύ πλήγμα που υπέστη η Ήπειρος στα καταλύματα και στον κλάδο της εστίασης το φετινό καλοκαίρι αποτυπώνει η Εθνική Στατιστική στη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν το τρίτο τρίμηνο του 2020.Η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία οι δύο "πόλοι έλξης" του θερινού τουρισμού είδαν τα έσοδά τους να καταρρέουν δραματικά σε σχέση με το 2019. Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας η μείωση στον τζίρο της εστίασης ανήλθε για το Γ΄τρίμηνο του 2020 σε 30,1% και σε επίπεδο έτους 73,5% ενώ στον κλάδο των καταλυμάτων η μείωση ήταν 47,7% για το Γ΄ τρίμηνο και 88,3% για όλη τη διάρκεια του έτους. Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας η μείωση στην εστίαση ανήλθε στο 27,1% για το Γ΄τρίμηνο και στο 73,5% για όλο το έτος, ενώ στον κλάδο των καταλυμάτων οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 67,2% (τρίμηνο) και 83,3 % όλο το έτος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ο κύκλος εργασιών στην εστίαση σε επίπεδο Γ΄τριμήνου ήταν μειωμένος κατά 11,2% και έτους 54,3% ενώ για τα καταλύματα οι αριθμοί αντιστοιχούν στο 52,9 (τρίμηνο) και 89,3 % σε διάρκεια έτους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας τέλος η μείωση για την εστίαση σε επίπεδο τριμήνου ανήλθε στο 3,9% και σε επίπεδο έτους 47,3%, ενώ για τα καταλύματα 34% στο Γ΄τρίμηνο του 2020 και 68,2% σε επίπεδο έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]