Covid-19: Ερωτήσεις και απαντήσεις για την έγκριση του εμβολίου από την Ε.Ε.

 

φωτό ΑΠΕ
Η Επιτροπή διαπραγματεύεται εντατικά με στόχο τη δημιουργία ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου εμβολίων σε δίκαιες τιμές και μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει συμφωνίες με έξι πολλά υποσχόμενους φορείς ανάπτυξης εμβολίων.


Η ΕΕ διαθέτει ένα ειδικό ρυθμιστικό εργαλείο για την αντιμετώπιση απειλών κατά της δημόσιας υγείας, όπως η τρέχουσα πανδημία, το οποίο καθιστά δυνατή την ταχεία διαθεσιμότητα των φαρμάκων ώστε να χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.


Η διαδικασία χορήγησης άδειας κυκλοφορίας υπό όρους είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε, σε παρόμοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, να είναι δυνατή η χορήγηση αδειών κυκλοφορίας το συντομότερο δυνατόν, μόλις συγκεντρώνονται επαρκή στοιχεία. Χάρη στο εργαλείο αυτό, η ΕΕ διαθέτει ένα στέρεο πλαίσιο, το οποίο εξασφαλίζει ταχύτερη έγκριση, καθώς και ασφάλεια, ελέγχους και διασφαλίσεις μετά τη χορήγηση της άδειας.


Μέχρι στιγμής, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει λάβει αιτήσεις για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους από δύο φορείς ανάπτυξης εμβολίων: την κοινοπραξία των BioNTech και Pfizer και τη Moderna. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αξιολογεί την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των εμβολίων. Εάν εκδώσει θετική σύσταση, η Επιτροπή μπορεί να προχωρήσει στην έγκριση του εμβολίου στην αγορά της ΕΕ.


Η διαδικασία της χορήγησης άδειας κυκλοφορίας υπό όρους εξηγείται αναλυτικά στις σχετικές Ερωτήσεις και απαντήσεις (σύντομα διαθέσιμες στα ελληνικά).


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον νέο ιστότοπο της Επιτροπής για τον ασφαλή και αποτελεσματικό εμβολιασμό στην ΕΕ, ενώ πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τα εμβόλια για τη νόσο COVID-19 είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του EMA.

Euractiv

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά ερωτήσεις και απαντήσεις (ΕΝ) για το εμβόλιο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]