Συνάντηση των επικεφαλής για τον ΦΟΔΣΑ



Πρωτοβουλία για την συνάντηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να συζητηθεί εκτενώς η τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ και το μοντέλο λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης λαμβάνει η Δημοτική Αρχή.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον Δήμαρχο στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε –προ ημερήσιας διάταξης- στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του σώματος θα ορίσει τον χρόνο της συνάντησης μετά από επικοινωνία που θα έχει με όλους τους επικεφαλής.

Στη συνέχεια και μετά την συνάντηση αυτή θα επιχειρηθεί συζήτηση με την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΠΕΔ  και θα ακολουθήσει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν αποσκοπεί να ανατρέψει τον σχεδιασμό που έχει γίνει σε περιφερειακό επίπεδο αλλά βασική της προτεραιότητα είναι να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι έχει θεσμοθετηθεί ένα διαφορετικό μοντέλο από την κυβέρνηση εξετάζεται η δυνατότητα σύστασης και λειτουργίας Φορέα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Τόνισε ότι η μελέτη για την ανάθεση λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης είναι υψηλού κόστους και εξέφρασε την απορία του για την ευκολία με την οποία προχωρά η ιδιωτικοποίηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων με την υποστήριξη ακόμη και ορισμένων που διαφώνησαν κατηγορηματικά με την ανάθεση σε ιδιώτη μέρους της αποκομιδής των Δημοτικών Ενοτήτων.

Τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε γνωστό ότι οι χρεώσεις από τον ΦΟΔΣΑ δεν γίνονται απολογιστικά.

Στο Δήμο Ιωαννιτών έχουν φτάσει τέσσερα τιμολόγια του Φορέα, για τα τέσσερα τρίμηνα του έτους, με συνολικό ποσό 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Κι αυτό χωρίς να έχουν τεθεί σε λειτουργία οι σταθμοί μεταφόρτωσης, χωρίς να έχει στελεχωθεί ο ΦΟΔΣΑ και χωρίς να έχει προχωρήσει καμία από τις δράσεις που συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα του Φορέα.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]