ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Το Εργατικό Κέντρο για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και τις εξελίξεις με την πανδημία

 




Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα, 18/12/2020, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού, σχετικά με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων και τις εξελίξεις με την πανδημία. 

Εκ μέρους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου μίλησε ο Σίμος Κωνσταντίνος, ο οποίος τόνισε πως είναι υποχρεωμένοι όλοι οι εργοδότες να το καταβάλλουν μέχρι την 21η Δεκεμβρίου και πως το Εργατικό Κέντρο στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζομένων, γιατί η εργοδοσία, με την πλάτη της κυβέρνησης, δεν δίστασε μπροστά στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος να αξιοποιήσει κάθε μέσο για να τις φιμώσει. Τόνισε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων, της ζωής και της δουλειάς των εργαζομένων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την υποτιθέμενη «απελευθέρωση από την πανδημία» που εισηγείται η κυβέρνηση, με  τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, μέσω της οποίας προσπαθεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.


Εκ μέρους της Διοίκησης του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού μίλησε ο Ροσιλόβαλης Δημήτρης ,πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου. Σημείωσε πως ο σκοπός των μέτρων, από την πρώτη μέρα μέχρι και τώρα, δεν είναι άλλος από την θωράκιση των κερδών της εργοδοσίας του κλάδου και πώς αυτή μεταφράζεται για όλους τους εργαζόμενους. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που όλο και χειροτερεύουν και τα αντεργατικά μέτρα  διαδέχονται το ένα το άλλο, στάθηκε στην μείωση του ποσού του Δώρου Χριστουγέννων, για όσους βρέθηκαν σε αναστολές συμβάσεων και στην καταβολή του σε δόσεις, σε ασαφείς ημερομηνίες.  

Επεσήμαναν και οι δύο πως το Δώρο πρέπει να δοθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ολόκληρο και όχι με δόσεις, την προβλεπόμενη ημερομηνία καταβολής. Να μην υπάρξει σκέψη για αργοπορία και καθυστερήσεις, εικονικές καταβολές και επιστροφή στους εργοδότες. Να δοθεί άμεσα επίδομα ανεργίας στα 600€ για όλους τους ανέργους. Να δοθούν τα μεροκάματα τις ημέρες των εορτών σε όλους όσους εξακολουθούν να εργάζονται με βάση τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις. Κάλεσαν τους εργαζόμενους χωρίς φόβο να καταγγείλουν  κάθε περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Διατράνωσαν την ανάγκη να ενισχυθεί η οργάνωση των εργαζομένων στα ταξικά σωματεία και να δοθεί συλλογική απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική – λαϊκή οικογένεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]