Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός

 


Με χαιρετισμό από τον διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Hans Kluge άρχισε η σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο υπουργείο Υγείας. Ο κ. Kluge μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ζούμε μια πρόκληση που μπορούμε να υπερβούμε με κατάλληλες επιλογές.


Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά με κοινωνική αποστασιοποίηση, υπογράμμισε ότι μέρος της λύσης είναι ο εμβολιασμός ενώ το επόμενο διάστημα είπε ότι θα δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε.


Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας. Επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να γίνει ό,τι πρέπει για να στηριχθεί το ηρωικό προσωπικό.


Έκανε λόγο για τιτάνια προσπάθεια του ΕΣΥ και ανακοίνωσε ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα μεταβαίνει εθελοντικά για να βοηθήσει την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.


Επίσης, όπως είπε, το Εθνικό Σύστημα Υγείας επιδεικνύοντας αλληλεγγύη σε ό, τι έχει να κάνει με τη Βόρεια Ελλάδα και την πίεση που δέχεται θα στείλει γιατρούς στην περιοχή  από νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το Αττικό και το Λαϊκό. O υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι  με διάταξη που θα περάσει αύριο από τη Βουλή όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές που θα πάνε σε αυτά τα νοσοκομεία θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για το διάστημα που θα βρίσκονται στη Β. Ελλάδα.


Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια είπε ότι «σας δηλώνω ότι με το που θα εγκριθούν, θα παραδοθούν στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα αρχίζει ο εμβολιασμός».

Χάνς Κλούγκε στον ελληνικό λαό: Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη

Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα αλλά και ευθύνη, τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, κατά την ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.  Ο κ. Κλούγκε απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.


Είναι ζωτικής σημασίας όλοι μας να τηρήσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε το πλήθος, τη στενή επαφή και τους κλειστούς χώρους, σημείωσε ο Χανς Κλούγκε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αποστασιοποίηση.


Φέτος αντιμετωπίσαμε μία πρόκληση που συγκλόνισε τον τρόπο ζωής μας, είπε ο Χανς Κλούγκε, προσθέτοντας ότι είναι μία πρόκληση που μπορούμε να ξεπεράσουμε αν κάνουμε τις καλύτερες επιλογές.


Ανέφερε ότι ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός και παρότρυνε τους πολίτες να αναζητήσουν αξιόπιστες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές.


«Τα εμβόλια σώζουν ζωές», διαμήνυσε ο κ. Κλούγκε.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να διανεμηθούν τα εμβόλια για την Covid-19 με δίκαιο τρόπο.


Επισήμανε ότι βρίσκεται πάντα σε επαφή με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος πήγε στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβρη για διαβουλεύσεις.


Μαζί μπορούμε να πολεμήσουμε και να νικήσουμε στον πόλεμο κατά της πανδημίας, τόνισε ο Χανς Κλούγκε.

ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]