Σταθεροποιήθηκαν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας Υπολογίζουμε σε Χριστούγεννα με 300 ασθενείς στις ΜΕΘ


 Σταθεροποιήθηκαν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας δηλαδή των ημερήσιων  νέων διασωληνώσεων   και των θανάτων ,όπως ανέφερε νωρίτερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου .Παράλληλα συνεχίζεται η μείωση των νέων κρουσμάτων κάθε μέρα με τον μέσο όρο να ανέρχεται στα 1500 κρούσματα .

Αναφερόμενη στις νέες εισαγωγές η κ.Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι πλέον ανέρχονται σε  περίπου 320 την ημέρα ενώ πριν από 2 εβδομάδες ήταν 450.

Η καθηγήτρια σημείωσε πως αν η πανδημία συνεχίσει την πορεία της με τον τρέχοντα ρυθμό επιβράδυνσης ,ο οποίος χαρακτηρίζεται αργός ,τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ θα είναι 300.Προαπαιτούμενο για να συμβεί αυτό είναι να μην αυξηθούν τα κρούσματα την περίοδο των γιορτών και να συνεχιστεί η αποκλιμάκωσή τους .

Οπως σημείωσε  δύο είναι οι λόγοι που προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγους ,η ιδιαίτερα υψηλή πληρότητα στις ΜΕΘ και ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην επικράτεια .

Τέλος σχετικά λιγότερα είναι τα κρούσματα σε ηλικίες άνω των 65 ετών .κάτι που  είναι ευοίωνο αφού η σοβαρή νόσηση και η απώλεια ζωής σχετίζεται με τη μεγάλη ηλικία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]