Ιωάννινα:Αυτά τα περίεργα Χριστούγεννα .....η πόλη "φόρεσε" τα γιορτινά της!

 


Υπό κανονικές συνθήκες τέτοιες μέρες θα προετοιμαζόμασταν   για την επίσημη έναρξη των Χριστουγέννων με την καθιερωμένη εκδήλωση του Δήμου για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία ...

Φέτος όμως η χρονιά που σε λίγες μέρες εκπνέει αφήνει  πίσω της  ανεξίτηλο το σημάδι της πανδημίας που  σταμάτησε τη ζωή   και άλλαξε την καθημερινότητα όλων ..

Μπορεί η κίνηση στους δρόμους να είναι  κατά πολύ περιορισμένη ,μπορεί οι πολίτες να μην κατακλύζουν τους δρόμους και   τις πλατείες Χριστούγεννα ωστόσο χωρίς φως ...δεν γίνονται ..

Τα Ιωάννινα είναι λαμπερά τόσο στο κέντρο  όσο και στις γειτονιές ,παντού υπάρχει αυτό το ζεστό φως από τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια  που παρά το lockdown και τους αυστηρούς περιορισμούς δίνουν έναν εορταστικό τόνο  βοηθώντας έστω και λίγο στη βελτίωση της ψυχολογίας του κόσμου .


Στην κεντρική δε πλατεία αυτό που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των κατοίκων, μιας και φέτος δεν υπάρχουν επισκέπτες για τις γιορτές ,είναι το έλκηθρο που έχει τοποθετηθεί πλάι στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο  η φωταγώγηση του οποίου θα ολοκληρώσει   το εορταστικό ντεκόρ για το 2020 !

Φωτεινά και λαμπερά   τα Γιάννινα  και δεν πειράζει καθόλου που δεν μπορούμε να τα χαρούμε ...Αυτό που προέχει είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να βοηθήσουμε τους ήρωες στα νοσοκομεία που δίνουν σκληρή μάχη με τον νέο ιό   ,αυτούς τους μικρούς  "θεούς" που έχουν καταφέρει να βγάλουν ασθενείς νικητές από τις ΜΕΘ της χώρας   ,αυτούς που καρδιοχτυπούν για την εξέλιξη κάθε περιστατικού και πονούν  για κάθε  ασθενή  που χάνει τη "μάχη"...
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]