Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Απολύσεις, τα χρόνια πολλά της κυβέρνησης στις καθαρίστριες



Θυσιάζουν τις ηρωίδες της πανδημίας για τα κέρδη των εργολάβων

Εκατοντάδες απολύσεις καθαριστριών στα αστυνομικά τμήματα της χώρας αποφάσισε η κυβέρνηση μέσα στις γιορτές. Είναι το ευχαριστώ της στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν όλους τους προηγούμενους μήνες οι καθαρίστριες για να διασφαλίσουν από το δικό τους μετερίζι τα μέτρα προστασίας ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Αιφνιδιαστικά στις 24/12, ανακοινώθηκε η απόλυση τους στις 31/12 με απόφαση του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη». 

Στα Γιάννενα 9 καθαρίστριες με 18μηνη σύμβαση εργασίας που εργάζονται μέχρι το τέλος του έτους ως πολιτικό προσωπικό στα αστυνομικά τμήματα του νομού οδηγούνται στην ανεργία. Αντικαθίστανται από τις γνώστες «δουλεμπορικές» εταιρίες αφού κρίθηκε ότι τα 200 έως 250 ευρώ μισθό - ψίχουλα με τα όποια αμείβονται πρέπει να τονώσουν την κερδοφορία των εργολάβων που λυμαίνονται τον κλάδο της καθαριότητας. 

Είναι τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης να επιταχύνει την εφαρμογή ακόμη μιας «διαρθρωτικής μεταρρύθμισης», που αναίρεσε την ίδια την απόφαση της, για «παράταση συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας» για λόγους δημόσιας υγείας, με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε μόλις στις 21/12 στη Βουλή.

Τώρα πια είναι καθαρό τι περιεχόμενο δίνει η κυβέρνηση στην επιχείρηση «ελευθερία» με τους μαζικούς εμβολιασμούς στη χώρα. Από τη μια αρνείται να αναλάβει την ευθύνη της και να προχωρήσει σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού όπως οι καθαρίστριες, ανεξάρτητα του χώρου εργασίας τους. Από την άλλη αξιοποιεί το προπαγανδιστικό κουρνιαχτό της έναρξης των μαζικών εμβολιασμών για να περάσει στα μουλωχτά αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και να μοιράσει δωράκια στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τις καθαρίστριες με δουλέμπορους εργολάβους είναι προπομπός για όλους τους συμβασιούχους στο δημόσιο. 

Το Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» για άλλη μια φορά πρωτοστατεί στην τήρηση της δημόσιας τάξης. Το όργιο καταστολής των προηγούμενων εβδομάδων συμπληρώνεται με φτώχια και ανεργία ακόμη και για το ίδιο το «πολίτικο του προσωπικό».

Απαιτούμε τώρα: 

Να ανακληθούν οι απολύσεις.

Να εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση για παράταση των συμβάσεων εώς 31/3/2021

Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις πλήρους απασχόλησης στον τομέα της καθαριότητας.

Όχι στις εργασιακές σχέσεις γαλέρας των δουλεμπόρων εργολάβων στην καθαριότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]