Αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του Διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ιόνια - Κακαβιά

 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


"Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο ρόλος των οδικών μεταφορών τόσο στις εμπορευματικές όσο και στις επιβατικές μεταφορές είναι πολύ σημαντικός.στην εκτέλεση του μεταφορικού έργου την Ελλάδος είναι ιδιαίτερα σημαντικός αφού εκτιμάται ότι με αυτές εκτελείται πάνω από το 98% του συνόλου των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών, ενώ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη του στόχου της χώρας να καταστεί πύλη διαμετακόμισης για τα Βαλκάνια. Επιπλέον, εκτιμάται ότι μέσω του κλάδου πραγματοποιείται το 46,3% της αξίας των εξαγωγών και το 42,9% της αξίας των εισαγωγών.


Για την αποτελεσματική και ασφαλή μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων οδικώς, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός ικανού εθνικού οδικού δικτύου, το οποίο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την έκταση, την ποιότητα και την ποσότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στον κλάδο των οδικών μεταφορών. Για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση και ανάπτυξη των οδικών εμπορευματικών μεταφορών σε μία χώρα, το οδικό της δίκτυο οφείλει να συνδέει τους χώρους παραγωγής και καταναλώσεως των προϊόντων με τους χώρους εναποθέσεως και διαχειρίσεως εμπορευμάτων και πρώτων υλών, τη χώρα με τα όμορα κράτη και, μέσω αυτών, με τους κύριους εμπορικούς εταίρους που βρίσκονται πέραν των γειτονικών χωρών. Ενώ αντίστοιχα η διευκόλυνση της επιβατικής μετακίνησης είναι πολύ σημαντική για μια χώρα η οποία στηρίζει την οικονομία της κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στον Τουρισμό.Κι ενώ τα τελευταία έτη έχουν ολοκληρωθεί πραγματικά μεγάλα και σημαντικά έργα για την ανάπτυξη ενός ικανού και ασφαλούς εθνικού οδικού δικτύου, υπάρχουν ακόμα κάποια τμήματα αυτού τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν, ενώ κάποια από αυτά είναι




ΟΦΑΕ – Πατησίων 351 – Τ.Κ. 111 44, Αθήνα


Tηλ. +30 210 2019760 – Fax. +30 210 2284368 – E-mail: info@ofae.gr

 


μεγάλης σημασίας καθώς συνδέουν την χώρα μας με χώρες των Βαλκανίων και ένα από αυτά είναι ο Διευρωπαϊκός οδικός άξονας Ιόνια – Κακαβιά. Η σημασία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου είναι μεγάλης σημασίας όχι μόνο για τον κλάδο τον οποίο εκπροσωπούμε, αλλά και για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας συνολικά για τους παρακάτω λόγους:


α) Ο εν λόγω άξονας διασχίζει 5 χώρες, γεγονός που θα προσελκύσει εμπορευματικές και επιβατικές ροές στην χώρα μας από τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.


β) Τα διεθνή αεροδρόμια των Ιωαννίνων και του Ακτίου, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς


και το οδικό δίκτυο της Εγνατίας και της Ιόνιας Οδού θα αποκτήσουν αμέσως μεγαλύτερη


προστιθέμενη αξία,


γ) Θα μειωθεί σημαντικά ο απαιτούμενος χρόνος για την σύνδεση της Περιφέρειας Ηπείρου


με τα Βαλκάνια αλλά και την Κεντρική Ευρώπη.


Εν ολίγοις, είμαστε βέβαιοι πως όλα αυτά είναι γνωστά σε εσάς και πως σίγουρα αποτελούν μέρους του σχεδιασμού σας. Παρ’όλα αυτά θέλαμε να τονίσουμε την ανάγκη καθώς στην δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει η ευκαιρία του ταμείου ανάκαμψης και είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να ενταχθεί σε αυτό ένα έργο υποδομών αυτής της σημασίας."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]