ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Απάντηση του Δήμου Ζίτσας στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη λειτουργία των ΣΜΑ

 


Το  όψιμο ενδιαφέρον της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη λειτουργία των ΣΜΑΜε αφορμή την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη διαχείριση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην οποία γίνεται αναφορά στο Δήμαρχο Ζίτσας σε ότι μας αφορά τονίζουμε τα ακόλουθα:

1. Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος είναι ο μοναδικός που με έγγραφά του προς τους αρμόδιους έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη τη λειτουργία του ΣΜΑ Ζίτσας να την αναλάβει ο Δήμος και 

2. Έχει τοποθετηθεί δημόσια σε ότι αφορά τη μελέτη λειτουργίας των ΣΜΑ, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να  λειτουργήσουν με προσωπικό των  Δήμων και όχι του ιδιώτη.

Πάντως μας προξενεί μεγάλη εντύπωση το όψιμο ενδιαφέρον της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» καθώς από τα στελέχη της  δεν έχουμε ακούσει λέξη για το «πάπλωμα», εδώ και αρκετούς μήνες που συζητείται το θέμα της μελέτης των 37εκατ. ευρώ προς τον ιδιώτη για τη λειτουργία των ΣΜΑ και που πρόσφατα με περισσή ευκολία ενέκρινε η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Ωστόσο, επειδή οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πραγματικά αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού, τους παραδίδουμε στην κρίση τους.


Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης 
“Ούτε δικοί του ούτε του πατερά του"
Σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Καχριμάνη για τους ΣΜΑ που τους έφτιαξε η Περιφέρεια, άρα πρέπει να εμπλακεί και στη διαχείριση τους, σε αντίθεση με τους  Δήμους που τους βρήκαν έτοιμους και γι αυτό συζητάνε τόσο καιρό και δεν μπορούν συνεννοηθούν για τη διαχείριση, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι: 
«Ο κ. Περιφερειάρχης επιμένει να ξεχνά ότι οι ΣΜΑ έγιναν από χρήματα του Ελληνικού λαού, ο οποίος θα ξανακληθεί να πληρώσει είτε μέσω των Δήμων είτε μέσω της Περιφέρειας, σε περίπτωση που η Ε.Ε. επιβάλλει πρόστιμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στον κ. Περιφερειάρχη ανήκει ο ρόλος του επίσημου εισπράκτορα της ΤΕΡΝΑ, για τον "κεφαλικό  φόρο" που πληρώνουν οι Δήμοι της περιοχής στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, για τον οποίο διαμεσολάβησε η Περιφέρεια να επιβληθεί, με όρους βέβαια που οι Δήμοι αποδέχτηκαν.
Τώρα που οι ΣΜΑ θα παραδοθούν σε ιδιώτες, δεν θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τελικά οι εργολάβοι που ετοιμάζονται να τους πάρουν,  προτιμήσουν την Περιφέρεια Ηπείρου για φοροεισπράκτορα και όχι τους Δήμους. 
Αυτό είναι το κίνητρο για αλλαγή στο καθεστώς του ΦΟΔΣΑ που κινεί μια σειρά Δημάρχων που έχουν δώσει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο να εφευρίσκουν "προβλήματα χημείας" όπως ο  Δήμαρχος Ιωαννιτών ή άλλους επαναστατικούς λεονταρισμούς σαν αυτούς που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Ζίτσας, για να λύσει δήθεν το πρόβλημα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ως μη όφειλε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]