"Μαύρος" Σεπτέμβρης στους δρόμους της Ηπείρου ..."Εκστρατεία " ευαισθητοποίησης από την Τροχαία [βίντεο]

 

κάμερα /επιμέλεια βίντεο Χάρης Πετρίδης
Με την ευκαιρία της σημερινής διεξαγωγής rapid test  μέσα από αυτοκίνητα στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου πραγματοποίησε   εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από το ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων με τη διανομή έντυπου υλικού. 

Οπως είπε μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ ο  Αστυνόμος Β΄ Ηλίας Μήτσιος, εκπρόσωπος τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου,κάθε χρόνο χάνονται στη χώρα μας περίπου 700 συνάνθρωποί μας από τροχαία ατυχήματα, όσο δηλαδή ένα μεγάλο χωριό...Αναφερόμενος στην Ήπειρο  ο κ.Μήτσιος στάθηκε στον φετινό "μαύρο " Σεπτέμβρη καθώς από τροχαία δυστυχήματα που έγιναν μόλις μέσα σε 6 ημέρες, έχασαν τη ζωή τους 9 συνάνθρωποί μας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά   πως "αν και οι ανθρώπινες ζωές δε χωρούν σε στατιστικές, είναι χαρακτηριστικό να πούμε ότι πρόκειται για τους μισούς από όσους έχασαν τη ζωή τους όλο το 2019. Και οι 6 από τους 9 ήταν ηλικίας από 17 έως 23 ετών. Νέοι άνθρωποι που δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ζωή τους. Συγγενείς και φίλοι, δεν πρόλαβαν να τους καμαρώσουν. ".

Tα  τροχαία ατυχήματα δεν είναι ένα συμπτωματικό γεγονός που οφείλεται στην κακή τύχη. Είναι ένα πρόβλημα κοινωνικό αλλά και εθνικό αφού έχει ολέθριες επιπτώσεις στο δημογραφικό ζήτημα της χώρας  και για να αντιμετωπιστεί απαιτείται η συμβολή όλων ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Μήτσιος  καλώντας τους οδηγούς να ανάψουν το κόκκινο φανάρι σε νέες τραγωδίες.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]