Ιωάννινα:Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για τις αναπλάσεις στο Κάστρο



Προς υλοποίηση βαίνει ένα από τα σημαντικότερα έργα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για το έργο «διαμόρφωση πλατείας Γλυκήδων, οδών ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδουρή», που αποτελεί την δεύτερη μεγάλη παρέμβαση για την μετατροπή του Κάστρου σε ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σκοπός του είναι η ανάδειξη της Βορειοδυτικής ακρόπολης του Κάστρου και της ευρύτερης περιοχής με την αναβάθμιση της περιοχής της πλατείας Γλυκήδων, που παρά τη σημαντικότητά της παρουσιάζει εδώ και δεκαετίες εικόνα εγκατάλειψης. 

Επίσης στοχεύει στη λειτουργική ολοκλήρωση της σύνδεσης του χώρου παρέμβασης, με τη δημιουργία μιας πολιτιστικής-ιστορικής διαδρομής, τόσο με το Ιτς Καλέ καθώς και με άλλα ιστορικά σημεία του Κάστρου, όπως την Εβραϊκή Συναγωγή όσο και με την παραλίμνια περιοχή.

Οι κύριες παρεμβάσεις αναπλάσεων και διαμορφώσεων θα γίνουν:

-Στην είσοδο της οδού Γλυκήδων

-Στην οδό Γλυκήδων

- Στην οδό Ιστορικού Προκοπίου

-Στην οδό Σουγδούρη

-Στην είσοδο του Ιτς Καλέ που περιλαμβάνει τμήματα των οδών Μακρή και Ανδρονίκου Παλαιολόγου

-Και στην Πλατεία Γλυκήδων.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων του Κάστρου, στην αναβάθμιση των υποδομών και στην δημιουργία ενός δικτύου ανάδειξης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σημειώνεται ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» έχει ενταχθεί το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης των Οθωμανικών Λουτρών ο φάκελος του οποίου είχε κατατεθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που εγκρίθηκε και υπογράφηκε από τον δήμο Ιωαννιτών, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Υπουργείο Πολιτισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]