ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαγιορκίνης: Συνεχίζεται η μείωση ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα – Η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή


 Η επιδημία μπαίνει σε σχετική ύφεση στην Ευρώπη τόνισε ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στη Γαλλία έχουμε σταθεροποίηση και πτωτική πορεία θανάτων και  στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται υποχώρηση με 15.000 διαγνώσεις ανά ημέρα.


Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί  68 εκατ. διαγνώσεις με 1,5 εκατομμύρια θανάτους.


Για την Ελλάδα είπε ότι συνεχίζεται η μείωση ενεργών κρουσμάτων, αλλά η  συρρίκνωση είναι μικρότερη από τις δυο προηγούμενες βδομάδες.


Στην Αττική η μείωση των διαγνώσεων έχει επιβραδυνθεί ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει επιτάχυνση. Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για επιβαρυμένη κατάσταση στα βόρεια με κάποια σημεία υποχώρησης.


Εκτίμησε ότι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε κι ότι το φορτίο στο ΕΣΥ θα γινόταν μεγαλύτερη με χαλάρωση των μέτρων. Επίσης τόνισε ότι είναι προφανές ότι η βελτίωση του κύματος Covid τον χειμώνα είναι  πιο επίπονη απ’ ότι την άνοιξη. Τέλος σημείωσε ότι η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή και ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα.

EΡΤ

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]