Επιστολή της ΠΕΒ στον πρωθυπουργό για το επίδομα στους Εργαστηριακούς Επιστήμονες στις Μονάδες Ταυτοποίησης του Κορωνοϊού

 


«Ανοικτή Επιστολή Σχετικά με τη Χορήγηση Επιδόματος στους Εργαστηριακούς Επιστήμονες που Στελεχώνουν τις Μονάδες Ταυτοποίησης του Κορωνοϊού»


Κε Πρωθυπουργέ,

πληροφορηθήκαμε από τα μέσα Ενημέρωσης και επικροτούμε την πρόθεσή σας να χορηγηθεί εντός των εορτών επίδομα ως αναγνώριση της υπερπροσπάθειας των Κλινικών Υγειονομικών που περιθάλπουν ασθενείς της πανδημίας στις ΜΕΘ και στις Κλινικές. 

Επιτρέψτε μας όμως να επισημάνουμε ότι, εκτός από τους Κλινικούς Υγειονομικούς, αξιοθαύμαστη, αν και ανεπαρκώς προβεβλημένη, είναι και η προσπάθεια των Εργαστηριακών Επιστημόνων που εργάζονται στη ταυτοποίηση του SARSCoV-2. Αυτοί οι«ήρωες των Εργαστηρίων», στην πλειοψηφία τους Βιοεπιστημόνες, δίνουν το δικό τους αγώνα με υψηλό αίσθημα αυτοθυσίας σε επικίνδυνες εργασιακές συνθήκες εντός - συχνά -υποστελεχωμένωνεργαστηριών και χωρίς θεσμικά κατοχυρωμένο εργασιακό πλαίσιο. Οι επιστήμονες αυτοί εργάζονται τόσο σε Εργαστήρια του Υπουργείου Υγείας όσο και σε  Εργαστήρια Αναφοράς δικαιοδοσίας του Υπουργείου Έρευνας (πχ. Παστέρ, ΕΚΕΤΑκλπ). Ειδικά οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Έρευνας δεν έχουν λάβει ποτέ κανενός είδους τέτοια επιδότηση, αλλά ούτε λαμβάνουν πάγια κάθε μήνα το ανθυγιεινό επίδομα. 

Κε Πρωθυπουργέ,η χορήγηση του επιδόματος και στους Εργαστηριακούς συναδέλφους θα ήταν έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειάς τους και θα προσέφερε εκτός από οικονομική βοήθεια μεγάλη ηθική ικανοποίηση και κουράγιο να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα.

Σε αναμονή των ενεργειών σας,

Με τιμή,

Για το ΔΣ της ΠΕΒ

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας


  Απόστολος Βανταράκης    Γεώργιος Βέρροιος

      Καθηγητής Εκπαιδευτικός 

Τμ. Ιατρικής Παν. Πατρών   Β/μιας Εκπαίδευσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]